loader
Foto

"Haga", războiul văzut de pe scenă | VIDEO

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași a deschis noua stagiune cu piesa „Haga”, despre impactul devastator al războiului din Ucraina. Regia este semnată Cristian Hadji-Culea.

 

Prin intermediul performanțelor actorilor și al scenografiei, spectatorii sunt invitați să pătrundă în universul conflictelor umane, explorând nu doar efectele războiului, ci și emoțiile profunde ale celor afectați: frica, pierderea, dar și speranța.
.

.
Montarea acestei piese într-un context atât de actual și relevant subliniază importanța teatrului ca formă de protest și de conștientizare socială. Într-o lume în care informațiile circulă rapid, arta are rolul de a aduce în prim-plan nuanțele adesea ignorate ale unei realități dure. Teatrul devine, astfel, un catalizator pentru dialog și înțelegere, oferind spectatorilor o fereastră la tumultul psihologic și social rezultat din război.

„Haga” reprezintă o alegere curajoasă și necesară, demonstrând că arta poate și trebuie să răspundă la provocările contemporane.

Prin transpunerea pe scenă a zbuciumului provocat de război, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” reafirmă relevanța sa ca instituție culturală activă în abordarea subiectelor critice ale vremurilor noastre. Noua stagiune promite să fie nu doar o simplă sumă de reprezentații, ci un adevărat demers de conștientizare și sensibilizare a publicului față de realitatea tragică a conflictului din Ucraina.

Tag-uri: razboi, Regional, teatru

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...