loader
Foto

Greta Predoi – „Profesorul de chimie... a vieții” | VIDEO

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 6 iunie, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne-au prezentat două noi reportaje-portret ale unor eroi de lângă noi. Telespectatorii îşi pot vota favoriţii timp de o săptămână.

 

Greta Predoi, profesoară de chimie, a venit la școala din satul Butea, din județul Iași, în 1989. „Am și acuma în minte prima imagine de când am intrat în școală. Am văzut profesoare cu cizme de cauciuc, care, cu perii, spălau dușumelele”, îşi aminteşte prima întâlnire cu şcoala din Butea.

(w882)

Ulterior, a devenit director al școlii și, de atunci, clădirea a intrat în mai multe etape de modernizare. A făcut o listă cu cele necesare și a trimis peste 4.000 de e-mailuri la firme și persoane cunoscute. A primit, în primul an, 80 de răspunsuri și încet-încet a construit școala europeană la care visa.

(w882)

A renunțat la clopoțel și le-a propus elevilor să creeze un playlist pe care să-l redea în pauze, a pus fotolii pe holuri, ecrane pe care să apară desene animate și a îmbunătățit relația dintre profesor și elev. Fiecare profesor are un plic lipit pe o ușă, unde copiii îi pot lăsa un mesaj, o rugăminte sau feedback.

 

​„Să ții în palmă sufletul unui copil este un privilegiu. Să fii important în viața unui copil este un dar divin. Zilnic mă încarc cu energie pozitivă, învăț lucruri noi, caut soluții potrivite provocărilor”, ne-a mărturisit Greta Predoi.

(w882)

(w882)

Școala a participat în multe proiecte Erasmus și Comenius, iar elevii au fost în schimburi de experiență la școli din 16 țări. Într-un timp, o doamnă, originară din Michigan, a venit și a predat voluntar limba engleză în școala din Butea. „Interacțiunea cu mediile internaționale este importantă atât pentru elevi, cât și pentru profesori”, recunoaște profesoara de chimie.

(w882)

Holurile au fost transformate în săli de lectură, fiind mobilate cu biblioteci și fotolii. Uşa biroului său este întotdeauna deschisă. În localitate, abandonul școlar este 0, iar rata de promovabilitate la Evaluarea Națională a fost de 97%. Timpul a demonstrat că și copiii din România pot fi educați în armonie, într-o atmosferă ce are scopul de a alunga presiunea pusă pe umerii elevilor și de a-i învăța să se bucure la școală.

(w882)

Greta Predoi reprezintă o nouă propunere a Televiziunii Române pentru titlul de „Omul anului”. Am cunoscut-o joi, pe 6 iunie, de la ora 18.30, în episodul 7 al noului sezon al campaniei TVR ce caută eroii dintre noi. „Profesorul de  chimie... a vieții” este titlul reportajului realizat de echipa TVR.

(w882)

(w882)

***

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

Anul acesta, spectacolul poveştilor emoţionante şi al oamenilor buni continuă. Din 25 aprilie, în fiecare joi după-amiază, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale unor astfel de eroi. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, pot transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

FILM.TVR.RO

Logo

 

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 19:00, la TVR 1, urmărim noi subiecte de interes la "Teleenciclopedia". Ediția este în reluare luni, 8 iulie, pe TVR ...

Scrima, kaiac-canoe şi Roland Garros... Ce au în comun? Vedem la „Forţa unui vis”, pe TVR 1

În episodul 4 al seriei documentare, Irina Păcurariu îi prezintă telespectatorilor pe cel care e speranţa României pentru o medalie la ...

"Festivalul Inimilor", la Timișoara | VIDEO

publicat: Vineri, 05 Iulie 2024

Parada portului popular a marcat și anul acesta deschiderea oficială a Festivalului Inimilor la Timișoara. Tradiționala paradă a portului popular ...