loader
Foto

„Grădina de sticlă” - premieră la Teatrul Național "Mihai Eminescu" | VIDEO

Pe 12 septembrie, de la ora 18:00, Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău va găzdui premiera spectacolului „Grădina de sticlă”, adaptare a romanului omonim scris de Tatiana Țîbuleac.

 

Regizat de talentatul Petru Hadârcă, acest eveniment se va alătura unei tradiții culturale importante, Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, care se desfășoară între 10 și 22 septembrie.
.

.
În cadrul acestei ediții, actori, creatori și manageri din opt teatre din România și din Republica Moldova se reunesc la Chișinău, împărtășind viziuni și perspective asupra artei scenice. Colaborarea între instituțiile teatrale va sublinia bogăția culturală românească și va oferi spectatoriilor ocazia de a explora diversitatea producțiilor artistice din cele două țări.

„Grădina de sticlă” abordează teme profunde precum memoria, pierderea și identitatea, toate acestea prind viață prin expresivitatea actorilor și viziunea regizorală a lui Petru Hadârcă. Prin această premieră, Teatrul Național „Mihai Eminescu” nu doar că onorează opera lui Tatiana Țîbuleac, dar și contribuie la promovarea dialogului cultural între România și Republica Moldova. Spectacolul promite să fie o experiență emoționantă, captivând publicul prin interpretări puternice și o scenografie inedită.

Piesă de teatru jucată cu casa închisă, premieră din 12 septembrie se anunță a fi un moment de referință în peisajul teatral românesc, un prilej de celebrare a artei și a comunității teatrelor naționale.

Tag-uri: Regional, TVR Moldova

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...