loader
Foto

Galerie foto

Partida Georgia - România, din Rugby Europe Championship, disputată la TVR 1

România a fost învinsă de Georgia, scor 28-17, în Rugby Europe Championship. Meciul a fost transmis în direct duminică, 28 martie, de la ora 14.00, la TVR 1. Cele două echipe și-au disputat şi Cupa Antim Ivireanul.

 

România și Georgia s-au întâlnit de 24 de ori până acum, 14 victorii revenind Lelos și 9 Stejarilor, o întâlnire terminându-se la egalitate, 9-9, în 2013, la București. Din 2002, cele două echipe își dispută și Cupa Antim Ivireanul, care poartă numele mitropolitului român de origine georgiană. Georgia  a câștigat de 13 ori trofeul, în timp ce România de 6 ori.

(w882)

„Putem să facem un rezultat bun în Georgia, vom încerca în aceste zile să îmbunătățim acele lucruri unde încă mai avem probleme, să lucrăm mai mult la disciplină, să punem accent pe punctele noastre forte. Este un meci important și pentru noi, pentru economia calificării la Cupa Mondială. Orice punct pe care ni-l adăugăm în clasament - de victorie, de bonus - ne ajută", spunea Stejarul Marius Antonescu.

Ultima întâlnire directă între România şi Georgia a avut loc anul trecut, la Tbilisi și s-a încheiat cu victoria Georgiei, 41-13.

Ediția din acest an a Rugby Europe Championship consemnează și debutul campaniei de calificare la Cupa Mondială din Franța pentru zona europeană. Primele două clasate în ierarhia cumulată a competiției 2021 – 2022 se vor califica direct la Cupa Mondială, în timp ce ocupanta locului 3 va merge la turneul final de recalificare. Până acum, Stejarii au obținut două victorii: cu Portugalia (28-27) și cu Spania (22-16), și au pierdut cu Rusia (18-13), însă au obținut bonusul defensiv. În următoarea partidă din cadrul Rugby Europe Championship, România va întâlni Belgia/Olanda, în weekendul 3/4 iulie.

Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...