loader
Foto

Forumul Orașelor Înfrățite la Iași: Oportunități de colaborare și dezvoltare

În perioada 23-24 septembrie 2024, Iașiul va găzdui un important eveniment dedicat cooperării internaționale. Forumul Orașelor Înfrățite se va desfășura în contextul consolidării relațiilor dintre orașele din România, Republica Moldova și Cernăuți (Ucraina).

 

TVR Iași și TVR MOLDOVA transmit în direct, luni, 23 septembrie, de la ora 11:00, o ediție specială de la deschiderea Forumului Orașelor Înfrățite.

Participanții, printre care se numără peste 50 de primari, reprezentanți ai guvernului român și specialiști în atragerea de fonduri europene, se vor reuni pentru a explora noi modalități de colaborare și dezvoltare.

Unul dintre principalele obiective ale Forumului este facilitarea dialogului și cooperării între orașele înfrățite, având ca scop identificarea oportunităților de parteneriat instituțional. Aceste inițiative sunt esențiale pentru atragerea fondurilor nerambursabile, care pot contribui semnificativ la dezvoltarea economică și socială a comunităților locale. Crearea unor legături solide între orașele participante va reprezenta un pas important în implementarea proiectelor cu fonduri europene, mai ales în perspectiva preaderării și a programelor transfrontaliere.

Evenimentul va debuta luni, 23 septembrie, la Palatul Culturii, unde vor avea loc prezentări și discuții pe teme relevante pentru participarea orașelor înfrățite. Continuarea dezbaterilor se va desfășura marți, 24 septembrie, la sediul Primăriei Municipiului Iași. Acest forum nu doar că îmbunătățește colaborarea între orașe, ci și facilitează schimbul de bune practici în gestionarea proiectelor locale.
.
(w882)Forumul Orașelor Înfrățite dorește să fie o platformă vitală pentru dezvoltarea intercomunitară, promovând nu doar modernizarea și eficiența administrativă, ci și un sentiment de unitate și solidaritate între regiunile înfrățite. Inițiativa reprezintă o oportunitate de a întări legăturile culturale și economice în regiune, contribuind astfel la o dezvoltare sustenabilă și integrată.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Iaşi şi Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova.

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...