loader
Foto

Florina Constantinescu: „Avem nevoie de astfel de exemple, ca să devenim puțin mai buni în fiecare zi”

În această vară, Jocurile Olimpice au adus sportul de elită şi eroii lui alături de inima ta!... Te-am provocat să intri în arena celei mai mari competiții! Să vezi, trăieşti, străluceşti lângă campioni, la Televiziunea Română - official broadcaster al Jocurilor Olimpice Paris 2024. | VIDEO

 

Am trăit o vară fierbinte, cu zile lungi şi însorite, dar pentru sportivii din întreaga lume a fost şi vara celei mai mari competiţii. Din 26 iulie, la Televiziunea Română am urmărit transmisiunile de la Jocurile Olimpice Paris 2024. Am fost alături de românii care ne-au reprezentat la Paris 2024, dar şi alături de marii sportivi ai lumii, în perioada 26 iulie – 11 august, în direct la TVR.

I-am provocat pe prezentatorii emisiunilor TVR să ne vorbească despre sport şi succesele sportivilor care i-au făcut să le bată inima cu putere, ce îi motivează să facă sport şi ce campioni de la noi sau din lume sunt favoriţii lor.

Florina Constantinescu, prezentatoarea emisiunii „Vedeta familiei”, de la TVR 1, ne-a vorbit despre sport şi sportivi, despre emoţiile provocate de marii noştri campioni, amintindu-şi şi micile succese sportive avute în propria copilărie.

„Cel mai emoționant moment trăit de mine, ca suporter, a fost finala de la Wimbledon din 2019, când Simona Halep a învins-o pe Serena Williams”, îşi aminteşte Florina.

A practicat, de-a lungul vieţii, multe sporturi. În copilărie, a încercat înot, tenis, baschet, handbal. De atunci, i-a rămas întipărit în memorie momentul în care şi-a dat seama că totul ţine de cât eşti de motivat atunci când intri în competiţie. „Cea mai intensă experiență am avut-o în timp ce jucam handbal. Era mai mică de statură, nu mă potriveam neapărat cu sportul, dar mi-a plăcut și am vrut să încerc. În timpul unui meci, îmi aduc aminte că o fată din echipa adversă a vrut să dea la poartă, dar a intrat în mine și m-a dărâmat. Nu m-am accidentat foarte tare, dar m-am ridicat, m-am scuturat și în momentul ăla m-am ambiționat să fiu puternică. Ulterior, în momentul în care am tras spre poartă, m-am aruncat în tot lanțul de fete care erau în fața semicercului și le-am dărâmat pe toate. Antrenorul a râs timp de 10 minute și ne-a spus tuturor: Ia uitați cum buturuga mică răstoarnă carul mare!”, povesteşte prezentatoarea TVR.

Florina se numără printre fericiţii care au avut şansa să-l cunoască pe Ivan Patzaichin. Şi, la fel ca toţi ceilalţi, a rămas cu amintirea vie a caracterului de aur al campionului nostru. „Am mai mulți sportivi români pe care îi admir, dar acum în minte îmi vine Ivan Patzaichin, pentru că l-am cunoscut și a fost un om deosebit. Deși a câștigat șapte medalii olimpice, a rămas întotdeauna același om bun, de o modestie rară”, spune ea.

„Sportul trebuie să facă parte din viața noastră. Asta ne menține tineri și sănătoși”, este convingerea fermă a Florinei Constantinescu. „De asemenea, sportul este folositor societății, pentru că asigură exemple vii ale excelenței, iar noi avem nevoie de astfel de exemple, ca să devenim puțin mai buni în fiecare zi”, completează vedeta TVR.

(w882) flori cons

Televiziunea Română a transmis Jocurile Olimpice de la Paris – cel mai grandios eveniment sportiv la nivel mondial, pe TVR SPORT, TVR 1, TVR 2 şi TVR Moldova. Pe posturile TVR, telespectatorii au urmărit emisiuni dedicate: legendele, prezentul şi viitorul olimpismului românesc s-au întâlnit în seriile „Învingătorii”, „Eroii” și „Speranțe”. Vlad Arhire şi Costin Deşliu au moderat la TVR 1 emisiunea „Vis la Paris”, la care au participat foşti şi actuali sportivi care ne-au reprezentat la JO şi antrenori ai acestora. Iar partenerii de dialog ai Irinei Păcurariu ne-au demonstrat cât de departe se poate ajunge prin „Forţa unui vis”.

 

Logo

 
Discover Romania: Mănăstirea Dragomirna

Discover Romania: Mănăstirea Dragomirna

publicat: Luni, 16 Septembrie 2024

„Vederea bisericii este o uimire de bucurie. E înaltă și îngustă ca o cutie de sfinte moaşte şi e unul din cele mai strălucite monumente ale ...

Top 10 filme de Oscar care ne inspiră

Top 10 filme de Oscar care ne inspiră

publicat: Luni, 16 Septembrie 2024

Un film bun ne schimbă ziua și starea. Cine spune, la supărare, că vrea să dispară are nevoie, de fapt, să fie văzut. O poveste - în care se ...

Diabetul, strategii de prevenție

Diabetul, strategii de prevenție

publicat: Luni, 16 Septembrie 2024

Diabetul zaharat a devenit o problemă de sănătate publică de mare amploare în România, afectând aproape 1 din 12 adulți. În 2021, țara noastră ...