loader
Foto

Floarea Tănăsescu, o poveste de suflet a Dobrogei

La TVR Folclor a fost recent marcată aniversarea îndrăgitei interprete de muzică populară

 

Originară dintr-o regiune încărcată de tradiții, artista a scos la lumină bogăția culturală a locurilor natale, devenind una dintre cele mai apreciate figuri ale folclorului românesc.

Încă din copilărie, ea a fost profund atrasă de muzică, debutând pe scenă de la o vârstă foarte fragedă. Educația muzicală și-a aprofundat-o la Școala Populară de Artă din București, unde a ales să urmeze drumul folclorului, dedicându-se cu pasiune promovării autentice a tradițiilor dobrogene.

Floarea Tănăsescu a strălucit în anii '70 la prestigiosul concurs "Floarea din Grădină", impresionând atât juriul, cât și publicul prin interpretările sale.

De-a lungul traiectoriei sale artistice, a colaborat în mod constant cu Televiziunea Română, devenind o prezență cunoscută în emisiuni celebre precum „O Vedetă Populară”.

Piese precum „Hai la Dobrogea” și „Măi, flăcău, dobrogean” au devenit repere ale muzicii populare, cucerind inimile ascultătorilor din toate colțurile țării.

Un moment remarcabil în parcursul său artistic a fost participarea la gala „Drag de România mea!”, unde a reprezentat cu mândrie Dobrogea, purtând un costum tradițional simbolic pentru regiunea sa.

Prin interpretările sale emoționante, Floarea Tănăsescu a devenit un veritabil ambasador al acestui colț de țară.

Aniversarea sa la TVR Folclor ne-a oferit ocazia să-i mulțumim pentru contribuția la păstrarea și promovarea valorilor tradiționale și să ne bucurăm din nou de frumusețea cântecelor sale inconfundabile.

Sursa: TVR FOLCLOR, O vedetă populara TVR, Drag de România mea!

Sursa foto:  O vedetă populara TVR, Arhiva TVR.

 

Logo

 
Românii își decid viitorul și valorile. De ce ar trebui să ieșim la vot la prezidențiale și parlamentare

Septimius Pârvu, expert în bună guvernare în cadrul Expert Forum, și Elena Calistru, președinta organizației Funky Citizens, explică, pentru TVR, ...

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

Rugby-ul românesc la Centenarul primei medalii olimpice

publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2024

Rugby-ul are o lungă istorie de succes şi în ţara noastră! În urmă cu 100 de ani, România lua chiar o medalie olimpică, iar de la debutul Cupei ...

”Se spune că oamenilor li s-au dat cuvintele ca să-și ascundă gândurile, mie mi s-au dat cuvintele ca să nu mi le ascund”

Este filosof, scriitor şi eminescolog. A publicat cea mai mare carte de poeme care s-a scris vreodată în lume. Mihaela Olaru vă invită să ...