loader
Foto

Finala Campionatului European de Fotbal EURO U21 - la TVR 2

Cele mai tari 2 echipe de tineret de pe continent și-au disputat titlul de campion. Pe 6 iunie, de la ora 21:53, TVR2 a transmis, în direct și în exclusivitate de la Ljubljana, un regal fotbalistic: meciul dintre Portugalia şi Germania.

 

Actualizare - scor final: Germania 1 - Portugalia 0

***

Întâlnirea învingătoarelor celor două semifinale va fi comentată de Marian Olaianos și Emil Hossu-Longin, „vocile” echipei U21.

„Germania ajunge pentru a 3-a oară consecutiv în finala CE de tineret şi am fost foarte aproape să avem aceeaşi finală ca la precedentele două ediţii, Germania – Spania, dacă spaniolii nu ar fi pierdut mai mult decât surprinzator în faţa Portugaliei. În aceste condiţii, Germania, egala României în faza grupelor, este marea favorită pentru câştigarea titlului. Rămânem cu regretul că România, chiar dacă nu a pierdut, a ratat calificarea în fazele finale ale competiţiei. Peste 2 ani, turneul va fi găzduit de România şi avem obligaţia să construim o echipă care să se bată la titlu”, a spus Marian Olaianos.

Reprezentativa de tineret a Portugaliei a reuşit să se califice în finala Campionatului European U21 de fotbal masculin după ce a învins, la limită, cu ajutorul unui autogol, reprezentativa similară a Spaniei, campioana en-titre. Portugalia s-a calificat astfel în a treia sa finală la această categorie de vârstă, lusitanii pierzând finalele din 1994 şi 2015. Germania va juca a treia sa finală consecutivă, având în palmares două titluri, în 2009 şi 2017.

După încheierea Campionatului European de Fotbal U21 din Ungaria şi Slovenia, atenția iubitorilor de sport se mută pe continentul asiatic, la Tokyo. TVR oferă telespectatorilor săi, în exclusivitate, în perioada 23 iulie – 8 august 2021, ediția cu numărul treizeci și doi a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv mondial.

Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...