loader
Foto

Filmele săptămânii 2-8 iunie la TVR Internațional

Prima săptămână de vară a acestui an debutează la TVR Internaţional cu o comedie, o dramă, dar și cu ecranizarea cunoscutului roman al lui George Călinescu, “Felix și Otilia”.

 

Olga Tudorache, Ernest Maftei, Gheorghe Dinică sau poate Mihai Călin la început de drum în actorie...oricare din aceste nume este un motiv bun să nu ratați filmele românești programate la finalul acestei săptămâni la TVR Internaţional.

 

  • Vineri 6 iunie, ora 12:00 (21.00 ora Australiei; ora Americii: 5.00 Coasta de Est, 2.00 Coasta de Vest)

TUSEA ŞI JUNGHIUL, 1992

Regia: Mircea Daneliuc
Cu: Olga Tudorache, Ernest Maftei, Cecilia Bârbora

Comedie. Pornind de la motive din literatura lui Ion Creangă,  începând cu basmul „Fata babei şi fata moşneagului”,  Mircea Daneliuc realizează o parabolă satirică a societăţii româneşti contemporane, cu metehnele ei mai vechi şi mai noi.

Semn de avertizare: AP

 

  • Sâmbătă 7 iunie, ora 22:00 (7.00 ora Australiei; ora Americii: 15.00 Coasta de Est, 12.00 Coasta de Vest)

PEPE ŞI FIFI, 1994

Regia: Dan Piţa
Cu: Irina Movilă, Cristian Iacob, Mihai Călin

Dramă. Doi fraţi, Pepe şi Fifi, speră să ajungă celebri într-o societate românească aflată în plină transformare după ieşirea din „epoca de aur”. Pepe speră să ajungă un mare boxer, dar atât el cât şi sora lui sunt prinşi în mrejele lumii interlope din care nu mai reuşesc să scape. Tinerii devin victimele unui sistem în care banul, compromisurile, minciuna şi ipocrizia sunt elementele normalităţii perverse a existenţei.

Semn avertizare:15

 

  • Duminică 8 iunie, ora 22:00 (7.00 ora Australiei; ora Americii: 15.00 Coasta de Est, 12.00 Coasta de Vest)

FELIX ŞI OTILIA, 1972

Regia: Iulian Mihu
Cu: Radu Boruzescu, Julieta Szönyi, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Dinică

Dramă, ecranizare a romanului "Enigma Otiliei" de George Călinescu.

Felix Sima, un tânăr de 18 ani, vine la Bucureşti, ca student al Facultăţii de Medicină, fiind găzduit de unchiului său, Costache Giurgiuveanu.  Încă de la început, băiatul e dezgustat de răceala şi meschinăria rudelor necunoscute până atunci, ca şi de atmosfera apăsătoare, în care întreaga familie aşteaptă cu nerăbdare moartea bătrânului Costache pentru a-i moşteni averea. Unica figură luminoasă e aceea a fiicei stăpânului casei, fascinanta Otilia, de care, inevitabil, Felix se îndrăgosteşte.

Semn audienţă: AP

***

Filmele pot fi urmărite și în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

Logo

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...