loader
Foto

"Nopţile Cabiriei", cu Giulietta Masina | VIDEO

Pe 14 septembrie, de la ora 21.00, puteți urmări unul dintre cele mai reprezentative creaţii ale regizorului Federico Fellini în care protagonistă este soţia sa, actriţa Giulietta Masina. Filmul a câştigat Oscarul în 1958.

 

NOPŢILE CABIRIEI (LE NOTTI DI CABIRIA – Italia, 1957)
Regia: Federico Fellini
Cu: Giulietta Masina, Francois Perier, Amedeo Nazzari

Filmul are în palmares 17 trofee, cele mai importante fiind cele precum Oscar ( 1958 pentru cel mai bun film străin), Cannes (1957, premiul pentru cea mai bună actriţă - Giulietta Masina), David di Donatello (1957, Cea mai bună producţie şi cel mai bun regizor), San Sebastian (1957, cea mai bună actriţă - Giulietta Masina)

Cabiria e o prostituată, nici foarte tânără, nici prea frumoasă, dar mai „realizată” decât alte surate ale sale: are casa ei, într-un cartier sărac al Romei, e drept, şi chiar propriul cont în bancă. Dar – mai presus de toate – în ciuda profesiei şi a experienţelor sentimentale nefericite, are speranţa inocentă că nu e prea târziu să-l întâlnească pe bărbatul visurilor ei.

Când s-au cunoscut, în 1942, Federico Fellini și Giulietta Masina de-abia trecuseră de 21 de ani. El, tânăr autor de-abia sosit de la Rimini la Roma, iar ea, actriță la un show de radio. În 1943, la numai câteva luni după ce s-au cunoscut, ei s-au căsătorit având acea iubire ideală, care a durat mai bine de jumătate de veac. Iar când finalul implacabil al vieţii a venit, ei au murit la numai câteva luni unul după altul.

(w882)

Soţii Fellini - Masina au declarat, de fiecare dată, credinţa lor nestrămutată că ei au fost meniţi de soartă să fie împreună.

Federico Fellini declara: “Întâlnirea mea cu Giulietta a fost ceva predestinat, indiscutabil. Într-un anumit sens, a avut importanţa pe care o au lucrurile fatale. Cred că Giulietta reprezintă o încurajare şi un echilibru necesar pentru a trăi viaţa pe care am trăit-o. Ea a însemnat, de asemenea, stimularea imaginaţiei mele, o adevărată întâlnire în profunzime” în timp ce Giulietta Masina spunea: “Mi se pare magic să fii predestinat pentru ceva anume. Cred în destin. Şi cred că am avut şansa să întâlnesc pe cineva care să fie exact întregirea mea.”

(w882)

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...