loader
Foto

Festivalul "Crizantema de Aur" 2024 | VIDEO

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur”, ajuns la cea de-a 57-a ediţie în anul 2024, reprezintă un moment de reper în peisajul cultural românesc, fiind dedicat promovării şi apreciării melodiei româneşti.

 

Evenimentul este desfăşurat anual în oraşul Târgovişte și atrage atât interpreţi consacraţi, cât şi tineri talentaţi, oferindu-le o platformă de exprimare artistică valoroasă.
.

.
Romanţa, un gen muzical cu rădăcini adânci în tradiţia românească, se bucură de o recunoaştere sporadică pe plan naţional, dar Festivalul „Crizantema de Aur” contribuie semnificativ la revitalizarea acestuia. Ediţia din 2024 a adus în prim-plan nu doar interpretări remarcabile, ci şi creaţii originale, încurajând astfel inovaţia în cadrul acestui gen muzical.

Prin organizarea acestui festival, se urmăreşte nu doar perpetuarea frumuseţii romanţei, ci şi educarea unei noi generaţii de artişti şi iubitori de muzică. Evenimentul a inclus ateliere de creaţie şi sesiuni de formare pentru tineri, facilitându-le acestora accesul la cunoştinţe esenţiale despre interpretarea romanţei, dar şi despre aspectele istorice şi culturale ale acestui gen.

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur” din 2024 a fost o ediţie deosebită, care a celebrat măiestria artistului român şi a stimulat aprecierea publicului faţă de romanţă, contribuind astfel la conservarea şi îmbogăţirea patrimoniului cultural naţional.

Logo

 
Marina Almăşan iese în stradă în noul sezon „Rivalii”

Marina Almăşan şi Dan Helciug sunt gata de cel de-al patrulea sezon „Rivalii”! Emisiunea TVR 2, concepută ca o competiţie a sexelor, se anunţă ...

”Dialoguri academice” cu profesorul de neuroştiinţe şi fiziologie Alexandru Babeș

Cel de-al patrulea sezon  ”Dialoguri academice” continuă la TVR Cultural duminică, 27 octombrie, de la ora 13:00, cu dialogul dintre ...

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

publicat: Marţi, 22 Octombrie 2024

Comedia muzicală se bucură de o distribuție de excepție: Ștefan Iordache - John Worthing; Emil Hossu - Algernon Moncrieff; Carmen Stănescu - ...