loader
Foto

Ferme legumicole independente energetic în Olt | VIDEO

În contextul dezvoltării durabile și al eficienței energetice, fermele legumicole din județul Olt se pregătesc pentru o transformare semnificativă începând cu anul viitor.

 

Grație unui grant de 70.000 de euro acordat de Ministerul Agriculturii, sute de ferme vor beneficia de modernizare, fiind dotate cu panouri fotovoltaice care vor contribui la reducerea considerabilă a cheltuielilor de producție.
.

.
Acesta este un pas important pentru tinerii fermieri, mulți dintre ei întorcându-se acasă după ani de muncă în străinătate, dornici să-și dezvolte afacerile locale.

Până în prezent, 360 de legumicultori din Olt au reușit să acceseze acest grant, rezultatul fiind o mobilizare exemplară în domeniul agriculturii. Investițiile vor viza nu doar extinderea suprafețelor protejate utilizate pentru cultivarea legumelor, ci și implementarea sistemelor fotovoltaice, menite să optimizeze costurile energetice. Prezența ministrului Agriculturii la evenimentul „Ziua Recoltei” de la Slatina a oferit o platformă propice pentru a discuta despre aceste inovații și despre impactul lor asupra comunității agricole.

De altfel, în ultimul an, fermierii din Olt au reușit să atragă peste 25 milioane de euro prin aceste proiecte, sumă destinată modernizării și dezvoltării fermei. Aceste investiții nu doar că sprijină economia locală, dar contribuie și la consolidarea unei agriculturi sustenabile, capabile să facă față provocărilor contemporane. Astfel, ferma legumicolă din Olt se situează pe o traiectorie promițătoare, susținută de inițiativele tinerilor fermieri și de sprijinul autorităților, îndreptându-se către un viitor mai luminos și mai verde.

Logo

 
Marina Almăşan iese în stradă în noul sezon „Rivalii”

Marina Almăşan şi Dan Helciug sunt gata de cel de-al patrulea sezon „Rivalii”! Emisiunea TVR 2, concepută ca o competiţie a sexelor, se anunţă ...

”Dialoguri academice” cu profesorul de neuroştiinţe şi fiziologie Alexandru Babeș

Cel de-al patrulea sezon  ”Dialoguri academice” continuă la TVR Cultural duminică, 27 octombrie, de la ora 13:00, cu dialogul dintre ...

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

Musicalul „Bună seara, domnule Wilde”

publicat: Marţi, 22 Octombrie 2024

Comedia muzicală se bucură de o distribuție de excepție: Ștefan Iordache - John Worthing; Emil Hossu - Algernon Moncrieff; Carmen Stănescu - ...