loader
Foto

Galerie foto

Fenomenul Vladimir Putin în Rusia şi povestea unui simbol al schimbării | VIDEO

Documentarele „Iubire nebună. Ruşii şi Putin” şi „Belarus. Începutul”, producţii Polonia 2015 şi 2021, se văd joi, 30 iunie, începând cu ora 21.00, la TVR 1.

 

Cu cât o duce poporul mai greu, cu cât se iau măsuri tot mai anti-democratice, cu cât e mai criticat în Occident, cu atât e mai iubit de ruşi, mai ales după anexarea peninsulei Crimeea în 2014.

Producţie a Televiziunii Publice din Polonia, documentarul „Iubire nebună. Ruşii şi Putin” (Crazy Love. Putin and The Russians, Polonia, 2015), care prezintă fenomenul Vladimir Putin în Rusia, va putea fi vizionat la TVR 1 joi, 30 iunie, de la ora 21.00.

Actualul preşedinte a fost foarte popular în ultimii 15 ani, în ciuda colapsului rublei, creşterii preţurilor sau chiar recentei izolări a Rusiei de Europa. Conform sondajelor realizate până la finalul anului 2014, acesta era susţinut de 84% dintre ruşi; prin urmare, unii sociologi îl numesc fenomen.

(w882)

Autoarea documentarului, Barbara Włodarczyk, încearcă să găsească o explicaţie acestui fenemen uluitor vizitând mai multe locuri și discutând cu tot felul de oameni care își exprimă opinia despre Putin și Rusia contemporană. În călătoriile ei, ajunge destul de departe, atât în ceea ce privește distanța, cât și mentalitatea umană. Printre locurile unde stă de vorbă cu oamenii se numără Moscova, Crimeea și așa-numita „glubinka”.

(w882)

În cel de-al doilea documentar difuzat de TVR 1 de la ora 22.00, „Belarus. Începutul” (Belarus. The Beginning, Polonia, 2021), realizatorul Fiodor Bogomołow face o reconstituire a carierei politice a Svetlanei Tihanovskaia, simbol al schimbării şi al unui Belarus liber, azi aflată în exil forţat în Lituania.

(w882)

Filmul prezintă cariera ei politică din momentul în care s-a înregistrat drept candidat la președinție și până în primele zile ale emigrării forțate în Lituania. O femeie fără experiență și sprijin politic, o simplă casnică, dar care, datorită spiritului său filantropic absolut natural, a câștigat sprijinul majorității belarușilor. Telespectatorii o pot urmări pe Svetlana în timp ce își desfăşoară campania electorală și se apropie de alegătorii ei din Belarus. În ciuda tuturor intrigilor care se ţes împotriva ei și a amenințărilor împotriva prietenilor, rudelor și colegilor ei şi chiar în exil fiind la Vilnius, Svetlana se dovedeşte un lider focusat și deplin încrezător în Belarus.

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...