loader
Foto

Exercițiu practic de schimbare de perspectivă

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan şi Magda Axinte, psihoterapeut integrativ, discută împreună cu Anca Mazilu despre puterea de manifestare a gândurilor și influența cuvintelor, despre energia din spatele emoțiilor noastre.

 

”În 1983, Barbara McClintock a luat Premiul Nobel pentru descoperirea faptului că limbajul nostru, expresiile pe care le folosim au un efect asupra codului nostru genetic (...) Noi știm că în momentul când discutăm, emitem o energie și o informație a creierului”, afirma prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, în cadrul acestei ediții a emisiunii ”Eu pot!”

Specialista în citogenetică, Barbara McClintock este cea care a descoperit factorii genetici numiți transpozoni, purtători ai caracterului mobil al genomilor. ” Între anii 1940 - 1950, McClintock a demonstrat că elementele genetice își pot schimba uneori poziția pe un cromozom și că acest lucru face ca genele din apropiere să devină active sau inactive.”

(w882)

Știm că vorbele au forță, spune prof. Dulcan. Iar gândurile noastre se exprimă în cuvinte și acțiuni, pentru că sunt câmpuri de forță.”Universul a fost creat dintr-un gând, gândul Creatorului.” ”Subconștientul nostru este echivalentul inteligenței universale.”

Modul cum folosim limbajul ține de inteligență. Iar cuvintele ne modelează realitatea. Gândul devine realitate, fie că vrem, fie că nu vrem. Și el influențează starea noastră de sănătate.

Magda Axinte, psihoterapeut integrativ: ”Noi emitem informația. Facem emisia de fiecare dată când vorbim. Cuvântul viu e încărcat și de emoție și de acea energie prin care noi materializăm.”

Prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan: ”Ura este cancerul ființei. Pentru că este un câmp. Acest câmp e un câmp negativ, care va acționa asupra câmpului nostru energetic și informațional.”(...)”Nemulțumirea, la rândul său, perturbă funcționalitatea noastră energetică.”

Există metode concrete prin care ne putem schimba modelele de gândire, astfel încât acestea să ne modifice treptat și realitatea vizibilă. Schimbarea de perspectivă se poate produce dacă mai întâi am conștientizat în ce mod ne influențează ce gândim și ce spunem, atât cu voce tare, cât și în mintea noastră.

Ideile în jurul cărora se centrează discuția din platoul emisiunii ”Eu pot!”: gândurile creează realitatea, importanța alegerii acelor gânduri care să manifeste o realitate mai bună, hrănirea creierului cu informații de calitate, cuvintele vii care deschid linii de potențialitate, investiția în dezvoltarea psiho-emoțională care stă la baza schimbării dorite. Puteți urmări întreaga ediție sâmbătă, 14 septembrie, de la ora 10, pe TVR 1.

(w882)

*Ediția s-a difuzat în premieră pe 22 iunie 2024

Foto: 1. Pixabay, 2-3 TVR - ”Eu pot!”

Logo

 
Comori țesute: Ia românească, emblemă a feminității

Comori țesute: Ia românească, emblemă a feminității

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

Portul tradițional românesc este o expresie a creativității și identității naționale, iar ia ocupă un loc central în acest context. Mai mult ...

Dan Grecu, arhitectul succesului gimnasticii românești

Dan Grecu, arhitectul succesului gimnasticii românești

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

Denumit cu mândrie „stăpânul inelelor” datorită performanțelor sale remarcabile la acest aparat, Dan Grecu rămâne o legendă vie a gimnasticii ...

Campanie TVR în sprijinul românilor afectaţi de inundaţii

Campanie TVR în sprijinul românilor afectaţi de inundaţii

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

TVR lansează campania de ajutorare „Împreună facem bine” (WhatsApp la numărul 0731.355.775) pentru a sprijini persoanele afectate de inundațiile ...