loader
Foto

Eveniment special de Ziua Eroilor: „Cocorii” cu Alexandra Coman | VIDEO

Soprana Alexandra Coman, Orchestra Metropolitană București și corul „Cantus Domini” au propus un material special, difuzat pe 10 iunie, de Ziua Eroilor, la TVR1, TVR3, TVR MOLDOVA și TVRi.

 

La TVR3, cu ocazia Zilei Eroilor, ce se sărbătorește în fiecare an de Înălțarea Domnului, soprana Alexandra Coman, Orchestra Metropolitană București sub bagheta lui Daniel Jinga și corul bărbătesc „Cantus Domini” au propus un material special, care a fost difuzat pe parcursul zilei, la orele 8.30, 10.50, 14.50, 21.52, 0.52.

Cântecul „Cocorii” este o metaforă ce omagiază soldații români care au făcut sacrificul suprem în cele două războaie mondiale și în teatrele de operațiuni din zilele noastre. Într-o zi a aducerii aminte, piesa ne face să suportam mai ușor imensele pierderi omenești. Poetul ne aduce ca un balsam ideea că aceia care s-au jertfit pentru noi trăiesc într-o altă dimensiune, celestă, acolo unde putem privi oricând ne este dor și poate să sperăm chiar într-o revedere.

Videoclipul a fost realizat la Mausoleul de la Mărășești, un loc cu semnificații ce transcend epoca, o catedrală a istoriei naționale.

(w500) Cocorii de

Cântecul „Cocorii” cu Alexandra Coman a fost difuzat și la TVR1, la ora 17.00, la TVR MOLDOVA și TVR Internațional.

Despre Alexandra Coman, Luciano Pavarotti a spus: „Alexandra Coman are o voce frumoasă, de o calitate briliantă și un timbru cu totul deosebit”.

(w500) Alexandra

La rândul său, José Carreras spunea: „Alexandra Coman este un talent excepțional și sunt onorat să împart aceeași scenă cu ea. Este o doamnă foarte frumoasă și o artistă foarte talentată și îi prevăd o carieră extraordinară.” Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei i-a acordat o diplomă pentru merite culturale deosebite.

Daniel Jinga este dirijor principal al Filarmonicii „Muntenia” din Târgoviște și al Orchestrei Metropolitane București. Actualmente este manager director general interimar al Operei Naționale București.

Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...