loader
Foto

Galerie foto

Episodul al doilea al miniseriei „Război şi pace”, la TVR 1

„O poveste palpitantă și sfâșietoare despre dragoste, război și viața de familie” se vede timp de patru săptămâni, sâmbătă seară, de la ora 21.00, la TVR 1.

 

Miniseria „Război şi pace” continuă la TVR 1 cu episodul al doilea, sâmbătă, 29 iunie, de la ora 21.00.

(w882)

Armata rusă este în siguranță după un succes la Schongrabern, în urma căruia îi ține pe francezi la distanță. Andrei și Nikolai sunt amândoi încântați să spună povești despre implicarea lor în bătălie, până când își dau seama că îi așteaptă o luptă mult mai dificilă... Însuși țarul, încrezător în victorie, vine în Austria pentru a comanda trupele. Dar bătrânul comandant înțelept al lui Andrei, generalul Kutuzov, se arată îngrijorat de faptul că Napoleon ar putea întinde o capcană.

(w882)

(w882)

Înapoi în Rusia, Natasha și familia ei îşi doresc cu disperare să afle vești de la Nikolai. Pierre este căsătorit cu Helene, dar duc o adevărată bătălie să se înţeleagă în noua lor viaţă împreună. Cu fiica sa aşezată la casa ei fericită, gândurile prințului Vassily se îndreaptă apoi spre căsătoria fiului său, Anatole. Tocmai de aceea, prințul Vassily şi Anatole călătoresc împreună pentru a o întâlni pe sora lui Andrei, Marya, la moșia prințului Bolkonsky. Marya este atrasă de perspectiva neașteptată a unei poveşti pline de romantism, dar tatăl ei este mai puțin convins de intențiile lui Anatole.

(w882)

(w882)

Fratele Natașei, Nikolai, se întoarce din armată la familia sa. Bătălia de la Austerlitz îl lasă pe Andrei grav rănit; el este totuși reuşeşte să ajungă acasă la timp pentru a-și vedea soția, pe Lise, care dă naștere unui fiu. Din păcate, are loc un eveniment nefericit la naştere. Vom afla mai multe urmărind episodul al doilea „Război și pace” la TVR 1, sâmbătă, 29 iunie, ora 21.00.

(w882)

TVR 1 difuzează în premieră drama „Război şi pace (WAR AND PEACE” – Regatul Unit, 2016), ecranizare a romanului omonim de Lev Tolstoi, în regia lui Tom Harper, pe un scenariu semnat de Andrew Davies. Cu actorii Paul Dano, James Norton, Lily James, Greta Scacchi, Adrian Edmondson ne întâlnim sâmbăta, ora 21.00, la TVR 1.

La mai bine de 40 de ani de la dramatizarea epică, în 20 de episoade, cu Anthony Hopkins în rol principal, BBC revine la „Război și pace”, impresionantul volum al lui Lev Tolstoi, într-o nouă adaptare, a scenaristului Andrew Davies, cel care a scris şi pentru „Mândrie şi prejudecată”.

(w882)

„Război şi pace” e una dintre cele mai iubite – și cele mai lungi – lucrări ale literaturii mondiale, iar noua versiune BBC cuprinde patru părți, fiind mai scurtă decât precedenta ediţie, cea din 1972. Ecranizarea din 2016 a primit Premiul BAFTA TV pentru scenografie şi are mai multe nominalizări la premii internaţionale, inclusiv una la premiul Emmy pentru coloana sonoră.

(w882)

În Rusia anului 1805, Pierre Bezuhov, Nataşa Rostova şi Andrei Bolkonski, trei tineri din elita nobiliară a Sankt-Petersburgului, sunt animaţi de visuri, ambiţii şi dorinţa de a-şi depăşi statutul social primit de-a gata. Pierre, blând şi idealist, fiul nelegitim al unuia dintre cei mai bogaţi oameni din imperiul rus, visează să schimbe lumea în bine. Chipeşul şi galantul Andrei, frustrat de superficialitatea propriei existenţe, îşi caută cu îndârjire un scop important. Nataşa, frumoasă, elegantă şi plină de viaţă, visează la iubirea adevărată. În timp ce armatele lui Napoleon se apropie tot mai mult de graniţele Rusiei, Pierre, Andrei şi Nataşa sunt prinşi în vâltoarea care le va schimba definitiv destinele şi lumea pe care o cunoşteau.

(w882)

Cartea „Război şi pace”, publicată pentru prima dată în 1869, are nu mai puţin de 1.200 de pagini şi relatează viețile familiilor de aristocraţi afectate de invazia Franţei în Rusia, la începutul secolului al XIX-lea. Adaptarea lui Andrew Davies lasă cumva deoparte elementele filosofice și istorice ale cărții, concentrându-se pe relațiile umane și pe povestea familiilor cheie.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„6,9 pe scara Richter”, film românesc la TVR Internațional

Sâmbătă, 29 iunie de la ora 23.10, TVR Internațional programează comedia „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil.

„Ora de vară cu Bogdan şi Kyrie”, premieră estivală la TVR 2 și TVR Internațional

TVR 2 pregătește lansarea unei emisiuni estivale în direct, plină de bună dispoziţie, subiecte în vogă, surprize și emoții: „Ora de vară cu ...

Sculptorița Victoria Zidaru, la „Biografii necesare”: În orice fac, caut să împlinesc felul în care trăiesc arta

Duminică, 30 iunie, de la ora 22.00, la „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait o are ca invitată pe sculptorița Victoria ...