loader
Foto

Emisiunea de dezbateri „Punctul critic”, ediţii în premieră la TVR 1

RECOMANDARI

Într-un climat dinamic, cu evoluţii rapide, cu fenomene ce influenţează în mod direct calitatea vieţii şi deciziile fiecăruia dintre noi, Televiziunea Română aduce în discuţie, la zi şi echilibrat, aceste teme. Din toamna anului 2023, TVR 1 oferă telespectatorilor săi subiecte complexe din realitatea românească şi internaţională, în emisiunea de dezbateri „Punctul critic”.

 

A început şcoala. Ca la fiecare început de nou an şcolar, apar multe noutăţi şi schimbări cărora, atât cei mici, cât şi cei mari trebuie să le facem faţă. De ce le e teamă copiilor, ce îi îngrijorează pe părinţi – vom vedea la TVR 1, luni, 16 septembrie, ora 18.30, în prima ediţie a sezonului 3 „Punctul critic”, care pune în discuţie tocmai schimbările Regulamentului școlar. Frecvente și aplicate diferențiat, aceste schimbări îi afectează nu doar pe cei implicați în sistemul educațional, ci întreaga societate. Implementarea unor măsuri apărute, parcă, peste noapte, găsește multe școli din România nepregătite, atât din punct de vedere logistic, cât și al cunoașterii măsurilor care își răsfrâng efectele asupra elevilor și, nu în cele din urmă, asupra părinților. Cu toţii se văd nevoiți, de câteva ori pe parcursul unui ciclu școlar, să se adapteze din mers.

Invitați la discuția despre educația la început de an școlar și de proiect asumat de Ministerul Educației, sunt Ligia Deca, ministru al Educaţiei, care va avea o intervenție prin telefon; Florian Lixandru, Secretar de Stat la Ministerul Educației; Cătălin Țone, președinte al Federației Naționale a Părinților și expert antdrog și, prin Zoom, elevul Bogdan Iatan.

Moderatorul primei ediții „Punctul critic” din noul sezon este cunoscutul jurnalist al Ştirilor TVR, Mihai Rădulescu, iar co-moderator, Izabela Marinescu, prezentator de emisiuni sociale la TVR. De altfel, începând cu sezonul 3, emisiunea „Punctul critic” va fi moderată de prezentatori ai emisiunilor TVR pasionaţi de temele puse în discuţie şi specializaţi pe anumite domenii, astfel încât să poată explica şi clarifica telespectatorilor, în detaliu, subiectul zilei.

(w882)

„E un început de an şcolar special, cu mai multe noutăţi legate de comportamentul elevilor şi al profesorilor. Vorbim în premieră, de pildă, despre interzicerea telefoanelor mobile la clasă, camere de detenţie, feedback de la elevi pentru profesori. Controversele sunt în toi. Vor funcţiona aceste noi reguli şi cum anume? Vor învăţa copiii noştri într-un mediu mai eficient şi mai sigur? Vom răspunde acestor întrebări în prima ediţie din noul sezon al emisiunii „Punctul critic”. O ediţie care - spre bucuria mea, ca moderator, alături de Izabela Marinescu  - va fi şi ea, în aceste condiţii, una cu totul specială”, ne-a declarat jurnalistul Mihai Rădulescu, prezentatorul Telejurnalului de weekend de la TVR 1.

(w500)

„Am fi tentați să credem, poate, că Educația este un domeniu de interes pentru părinți și copii. De fapt, este un subiect care ne afectează pe noi toți, pentru că școala formează noile generații și influențează întreaga societate. Am trei copii, la acest moment în cicluri de învățământ diferite, am luat pulsul din medii diverse, am discutat cu colegi jurnaliști, cu profesori și învățători, cu autorități și alte persoane implicate. Iar luni, în platoul Televiziunii Române, în prima ediție a emisiunii „Punctul critic" din sezonul 3, vorbim despre începutul de an școlar, despre schimbări și noutăți şi cum le facem faţă”, ne invită şi Izabela Marinescu, co-moderator al ediţiei „Punctul critic” de luni, 16 septembrie. Ediţia este realizată de Mimi Necula,.

Marţi, 17 septembrie, la „Punctul critic”, pe TVR 1, am tras concluziile unui anotimp de foc. De la ora 18.30, jurnaliştii Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu, prezentatorii emisiunii „E vremea ta”, de la TVR 2, au pus pe tapet o altă temă care ne preocupă major: „Final de caniculă: Așa vor arăta toate verile noastre?”. Realizator: Mădălina Mija

(w882)

Propaganda rusească pe teritoriul României şi al Europei în contextul războiului din Ucraina a fost tema pe baza căreia jurnaliştii Cristian Tabără („Exclusiv în România”) şi Maria Smarandache („Weekend matinal”) au discutat cu invitaţii lor miercuri, 18 septembrie, la „Punctul critic”, ediţie realizată de Raluca Neagu.

Şi cum telespectatorii au devenit tot mai interesaţi de emisiune şi de subiectele dezbătute, realizatorii le propun să fie mai implicaţi şi mai aproape echipa „Punctul critic” trimitând, pe numărul de WApp afişat pe ecran în timpul emisiunii - 0724.045.305 - sugestii de teme care se vor regăsi în ediţiile viitoare.

Despre „Punctul critic”

Într-un climat dinamic, cu evoluţii rapide, cu fenomene ce influenţează în mod direct calitatea vieţii şi deciziile fiecăruia dintre noi, Televiziunea Română aduce în discuţie, la zi şi echilibrat, aceste teme. Din toamna anului 2023, TVR 1 oferă telespectatorilor săi subiecte complexe din realitatea românească şi internaţională, în emisiunea de dezbateri „Punctul critic”, iniţial moderată de jurnalistul Bogdan Muzgoci, co-prezentator fiind unul dintre jurnaliştii sau prezentatorii TVR. În noul sezon, emisiunea, difuzată de luni până joi, de la ora 18.30, este moderată de doi jurnalişti TVR buni cunoscători ai temei discutate şi specializaţi pe domeniul ales pentru discuţie.

Producători: Smaranda Vornicu-Shalit şi Florenţa Dăscălescu

Tag-uri: Punctul critic
 
„Oedipe”, sub bagheta lui Tiberiu Soare, și spectacole de muzică clasică și arte vizuale, între atracțiile Festivalului „Enescu” 2025

Peste 4.000 de artiști vor fi prezenți la București, între 24 august și 21 septembrie, cu ocazia celei de-a XXVII-a ediții a Festivalului ...

Despre Iuliana, cu drag...

Despre Iuliana, cu drag...

publicat: Miercuri, 22 Ianuarie 2025

Gânduri frumoase şi vorbe alese merg către vedeta TVR la aniversarea celor 25 de ani de carieră în televiziune. Ultima parte a „Galei Iuliana ...

Eșecul și lecțiile lui: Cum te ajută greșelile să ajungi la succes

Într-o lume obsedată de premii și câștiguri, concentrată pe triumf rapid, uităm să învățăm din greșeli și să avem răbdare cu noi. Asta dacă ...