loader
Foto

Galerie foto

Ediţie specială, realizată integral în Ucraina, în deschiderea noului sezon „Frontul”, la TVR INFO

Din 16 octombrie, corespondenta de război Alina Grigore ne aşteaptă cu ediţii în premieră ale emisiunii, cu reportaje din satele şi localităţile situate în sudul Ucrainei și interviuri în exclusivitate cu autorități locale. „Frontul” se vede la TVR INFO, de luni până joi, de la ora 22.00, iar la TVR MOLDOVA, de la ora 24.00.

 

„Mamă, noi nu plecăm! Nu suntem trădătorii țării noastre”, i-a spus fiul cel mare mamei sale, după atacurile cu drone rusești care au zguduit orașul Ismail. Povestea Mariei și a familiei sale, alături de poveştile emoţionante ale altor etnici români din Ucraina, în deschiderea noului sezon al emisiunii „Frontul”, ediţie specială ce va putea fi urmărită luni, 16 octombrie, ora 22.00, la TVR INFO. Din această săptămână, Alina Grigore ne aşteaptă cu noi episoade ale emisiunii la TVR INFO, de luni până joi, de la ora 22.00, iar la TVR MOLDOVA, de la miezul nopţii.

(w882) romani si

(w882) Povestea M

Pentru seara de 16 octombrie, corespondenta de război Alina Grigore a pregătit o ediție specială „Frontul”. Este a doua emisiune pe care o realizează în Ucraina, de data aceasta în sudul regiunii Odesa, alături de Mihai Florea și Remus Tigoianu, care semnează imaginea. „Veți vedea oameni minunați, curajoși și demni. Veți afla povești impresionante ale etnicilor români care locuiesc în zonele dunărene, vizate acum de atacurile Rusiei cu drone kamikaze”, dezvăluie jurnalista.

(w882) echipa tvr

„Oricît vor ataca rușii punctul de frontieră ucrainean de la Orlivka, granița dintre Ucraina și România (Isaccea) se va redeschide mereu. La cât de rapid reconstruiesc ucrainenii infrastructura, după atacuri, nicio dronă kamikaze nu le stă în cale. Ucrainenii cer României mai mult sprijin militar pentru securitatea zonei. Satele ucrainene din sudul regiunii Odesa sunt compuse majoritar din etnici români. Sunt copii care merg la școală, sunt bărbați plecați pe front, sunt bunici rămași acasă care nu vor părăsi niciodată locul în care s-au născut și au trăit o viață”, relatează Alina Grigore. Pe ei, pe aceşti români încăpăţânaţi să lupte, să ajute, să reclădească îi aduce realizatoarea în faţa camerelor de filmat.

(w882) AG

Aflăm luni seară povestea lui Anatolii, un etnic român din sudul Ucrainei, și acțiunile lui de voluntariat în sprijinul civililor și militarilor din linia întâi.

(w882) Anatolii

Tot atunci îl cunoaştem pe părintele Mihail, parohul bisericii din satul Camâșovka, Hagi Curda cum îi spun etnicii români, care aduce în Ucraina ajutoare umanitare din România și ajută soldații răniți pe front să vină la protezare și recuperare în țara noastră.

(w882) parintele

(w882) ajutoare

(w882) ajutoare

Iar la celebra cafenea a lui Roman, jumătate din acoperiș este vopsit în culorile drapelului românesc, iar cealaltă jumătate, în galben-albastrul ucrainean – semn că parteneriatul strategic funcţiona cu mult înainte să fie semnat de cei doi președinți! Roman este omul care nu are frică de nimic, nici măcar când dronele rusești zboară deasupra lui. Iar fiul său este militar în armata ucraineană.

(w882)

(w882) cafenea

Şi pe parcursul următoarelor ediţii ale emisiunii „Frontul”, vom vedea reportaje din satele situate în sudul Ucrainei, dar și interviuri exclusive realizate de echipa TVR cu autorități locale. Urmărim „Frontul”, cu Alina Grigore, la TVR INFO, de luni până joi, de la ora 22.00, iar la TVR MOLDOVA, de la ora 24.00.

 

Realizator și moderator: Alina Grigore

Imagine: Mihai Florea, Remus Tigoianu

Montaj: Costel Radu, Mihael Preda

Logo

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...