loader
Foto

Ediție Specială: FILIT Chișinău - Festivalul Internațional de Literatură și Traducere

Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (FILIT), organizat de Fundația KA-TET, se pregătește să aducă un plus de strălucire în peisajul cultural din Chișinău prin ediția a doua.

 

Acest eveniment remarcabil reuneste prozatori, poeți, traducători, editori, jurnaliști și manageri culturali din România, Republica Moldova și din diverse colțuri ale Europei, inclusiv Irlanda, Spania, Polonia, Austria, Danemarca, Germania și Franța. Astfel, FILIT se prezintă nu doar ca un festival, ci ca o adevărată platformă de conectare între voci literare diverse, facilitând dialogul intercultural într-o lume tot mai globalizată.

Printre invitații de seamă ai acestei ediții se numără personalități de renume, precum Andrei Pleșu și Alexandru Călinescu din România, autorul irlandez John Boyne, scriitorul austriac Franzobel și dramaturgul spaniol Josep Maria Miro. Prezența acestor figuri proeminente subliniază importanța festivalului în promovarea literaturii contemporane și în stimularea dezbaterii critice.

Un moment distinctiv al festivalului este Noaptea Albă a Poeziei, un eveniment captivant unde peste 50 de poeți și actori vor oferi lecturi publice, creând o atmosferă de neegalat. Seara specială va include un dialog muzical-literar, desfășurat în colaborare cu Centrul Cultural Subcarpați, care va îmbina poezia, cuvântul, tradiția și muzica. Mesajul festivalului se adresează în mod special tinerilor, încurajându-i să citească, să scrie și să creeze, deschizându-le astfel uși către noi lumi literare.

La deschiderea festivalului, TVR Moldova difuzează o ediția specială  joi 26 septembrie, de la ora 18:15Transmisiunea directă va oferi spectatorilor ocazia de a participa la această celebrare a literaturii, indiferent de locul în care se află.

FILIT Chișinău promite să fie un eveniment memorabil, un eveniment cultural care să îmbogățească sufletele și mințile participanților.

Logo

 
Prezențe românești – Învățământul în limba română din Bulgaria

Luni, 14 octombrie, la TVR Internațional debutează o nouă serie a emisiunii „Prezențe românești”, proiect finanțat de către Departamentul pentru ...

Motivarea deciziei în cazul de dopaj al Simonei Halep, publicată de TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a publicat motivarea în cazul Simonei Halep, în care a decis să reducă perioada de suspendare pentru doping. ...

„Am fost mereu cu un picior în Occident, dar cu sufletul în România” – Edi Schneider, aka DJ Phantom, invitat în prima ediţie din noul sezon „Garantat 100%”

„Garantat 100%” împlineşte 25 de ani de emisie. Pe 13 octombrie, la ora 23.00, Cătălin Ştefănescu ne aşteaptă să descoperim povestea primului ...