loader
Foto

Duminica Filmului Românesc: In memoriam Ileana Stana- Ionescu, la TVR2

„Duminica Filmului Românesc” este dedicată regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu. TVR 2 va difuza duminică, 7 iulie, două filme de referință din impresionanta sa carieră: „Eu, tu şi Ovidiu”, de la ora 12:45, şi „Șantaj”, de la ora 20.00.

 

Figură marcanta a teatrului și filmului românesc, marea noastră actriță Ileana Stana Ionescu a părăsit, în urmă cu trei zile, această lume, la vârsta de 87 de ani. Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale, nu doar prin talentul și devotamentul pentru arta teatrală şi cinematografică, care au lăsat o amprentă de neșters în inimile celor care au avut privilegiul să o urmărească, ci și printr-o inimă mare și generozitate față de cei din jur.

(w882) eu tu si o

În data de 7 iunie, „Duminica Filmului Românesc” este dedicată regretatei actriţe Ileana Stana-IonescuTVR 2 va difuza de la ora 12:45, comedia "Eu, tu şi Ovidiu" (România, 1977), în regia lui  Geo Saizescu.

Filmul cu Florin Piersic, Violeta Andrei, Ileana Stana Ionescu, Draga Olteanu-Matei şi Coca Andronescu în rolurile principale spune povestea unei idile romantice între un director şi o ingineră de la uzine rivale - una din Bucureşti, cealaltă din Constanţa – care se întâlnesc pe litoral, fără a-şi cunoaşte adevărata identitate. Încurcăturile comice se ţin lanţ, în contextul unei anchete de la "centru" asupra unor presupuse nereguli în cadrul uneia dintre uzine.

(w882) Stana

De la ora 20:00, telespectatorii TVR 2 sunt invitaţi să urmărească o producţie poliţistă, tot în regia lui Geo Saizescu, "Șantaj" (România, 1980).

Ecranizare după romanul Rodicăi Ojog Braşoveanu - "Omul de la capătul firului", cu Ileana Stana-Ionescu, Toma Caragiu, Sebastian Papaiani şi Octavian Cotescu în rolurile principale, "Şantaj" este "o spectaculoasă investigaţie poliţistă, în centrul căreia se află maiorul Minerva Tutovan, minte rece şi suflet cald, anchetator aprig, cu limba ascuţită când e vorba de ticăloşii, şi ţepi rotunjiţi când e vorba de fostul ei elev şi colaborator. (Eva Sârbu – Cinema, 1981)

(w882)

*** Nu ratați Duminica Filmului Românesc la TVR 2!

FILM.TVR.RO

Logo

 

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 19:00, la TVR 1, urmărim noi subiecte de interes la "Teleenciclopedia". Ediția este în reluare luni, 8 iulie, pe TVR ...

Scrima, kaiac-canoe şi Roland Garros... Ce au în comun? Vedem la „Forţa unui vis”, pe TVR 1

În episodul 4 al seriei documentare, Irina Păcurariu îi prezintă telespectatorilor pe cel care e speranţa României pentru o medalie la ...

"Festivalul Inimilor", la Timișoara | VIDEO

publicat: Vineri, 05 Iulie 2024

Parada portului popular a marcat și anul acesta deschiderea oficială a Festivalului Inimilor la Timișoara. Tradiționala paradă a portului popular ...