loader
Foto

Galerie foto

Drumul lui Leşe revine cu „povești și hori de demult”

Pe 18 octombrie pornim din nou la drum alături de Leşe. De la 18:30, la TVR 2 şi TVR HD începe un nou sezon al emisiunii, iar în prima ediţie ne vedem cu Vlad Tăușance, scriitor şi jurnalist, Grupul Iza şi Cătălin Cherecheș, primarul oraşului Baia Mare.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

„Veselie, nu divertisment. Muzică ţărănească, nu muzică populară. Oameni adevăraţi, nu oameni de carton”. Acesta-i dictonul de la care Grigore Leşe porneşte din nou la drum, în cel de-al treilea sezon. „Din 18 octombrie vă aștept din nou pe «Drumul lui Leșe». Să ne rezemăm de vânt și să ascultăm sub aripile lui povești și hori de demult. Vom cunoaște oameni care simt și transmit stări speciale, oameni care trăiesc în rost, oameni care s-au strămutat în medii universitare și au dus cu ei dimensiunea spirituală a satului. Ne vom lumina prin dialog și vom da ritm anotimpurilor prin muzici și povești tălmăcite de oameni cu aură împărătească”, continuă Grigore Leşe.

Pentru prima ediţie, care va fi difuzată duminică, 18 octombrie, vor veni invitați de top, fiecare lider pe segmentul său, fiecare venind cu lumea lui într-un mare proiect. Creativitate, viziune, rost. Leşe  îi aduce în platoul emisiunii pe Vlad Tăușance, Cătălin Cherecheș şi Grupul Iza.

Trei lumi diferite, dar unite de același gând: Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii. O să vedem ce înseamnă creativitatea urbană la superlativ, într-un spațiu consacrat ca fiind tributar tradiției. O să aflăm ce înseamnă, de fapt, tradiție, cum a fost Maramureșul și ce a mai rămas din spiritul lui. O să înțelegem de ce este atât de special orașul Baia Mare, dacă mitologia urbană se poate grefa pe mitologia locului, dacă demersul unor oameni vizionari este conectat la vibrația și valorile oamenilor din Maramureș.

***

Despre emisiune

„Drumul lui Leşe” este invitaţia de a parcurge, timp de o oră, o călătorie iniţiatică, de redescoperire şi reevaluare a dimensiunii noastre identitare. Grigore Leşe încearcă, în fiecare ediţie, să prezinte România profundă, adevărată, conectată la sensibilitatea, formulele de expresie şi comunicare ale secolului 21. Astfel, Leşe devine în această emisiune un liant al lumii tradiţionale cu lumea urbană, modernă, fiind deopotriva gazdă, actor, spectator, dirijor şi mentor. Conectând ruralul cu urbanul, trecutul cu viitorul, lumea reala cu cea virtuala, „Drumul lui Leşe” încearcă să descopere şi să arate acea Românie tulburătoare care vrăjeşte şi inspiră pe cei ce ajung să o cunoască.

Emisiunea este o coproducţie TVR cu Asociaţia Culturală Grigore Leşe.


 

Logo

 
FCSB, început în forţă în Europa League

FCSB, început în forţă în Europa League

publicat: Vineri, 27 Septembrie 2024

Campioana României FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1, joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din Europa ...

Tatiana Ernuțeanu: despre statutul de poet și publicist în România

Licențiată în filologie și comunicare, Tatiana Ernuțeanu a intersectat conceptul creativ cu scrisul, la scurt timp după finalizarea studiilor, ...

Andrei Ionescu: “Se pare că, în faţa lui Dumnezeu unica bogăţie pe care o poţi trece dincolo sunt faptele noastre bune!”

Andrei Ionescu, soţul regretatei actriţe Ileana Stana-Ionescu, s-a alăturat campaniei umanitare TVR “Împreună facem bine!”. În vârstă de 97 de ...