loader
Foto

Două poveşti de viaţă, marţi, 15 aprilie, la ”Destine ca-n filme”

În fiecare zi de marţi, de la ora 20:10, la TVR 2, Iuliana Marciuc vine cu noi poveşti de viaţă care bat filmele.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

În ediţia de marţi, 15 aprilie, vă aşteptăm, de la ora 20:10, la ”Destine ca-n filme”, să-i cunoaşteţi pe Emanuel Balaciu şi Viviana Radu.

Emanuel Balaciu provine dintr-o familie foarte săracă. El avea o singură pereche de încălţăminte pe care o folosea când el, când sora lui, Irina. O lua cine se trezea mai devreme, iar celălalt umbla desculţ.

Pentru că tatăl lor era beţiv şi violent, la vârsta de 7 ani, Emanuel a fugit de acasă. În canal sau pe străzi, lui Emanuel i se părea, atunci, că îi este mai bine. A devenit dependent de heroină, ajungând să trăiască din furturi şi tâlhării.

(w500) Destine ca

În 2004, el a cunoscut-o pe Irina Balaciu, fata care l-a ajutat să se schimbe. Datorită ei, Emanuel a reuşit să finalizeze programul de reabilitare “Teen Challenge”.

(w500) Destine ca

Renunţând la droguri, viaţa i-a oferit o noua şansă. Cu ajutorul unui prieten, în 2009 s-a angajat la Intercontinental ca steward, iar de atunci munceşte exemplar, fiind apreciat de către toţi colegii şi şefii săi.

*

Cea de-a doua poveste o are ca subiect pe Viviana Radu, fost cadru didactic, care şi-a dorit întotdeauna o familie numeroasă.

Viviana Radu i-a construit fiicei sale o vilă, sperând să aibă o casa plină cu nepoţei. Din pacate, soarta a avut alte planuri…

La numai 27 de ani, fata doamnei se stinge din viaţă. După lungi rugăciuni, s-a decis să schimbe destinul copiilor abandonaţi şi a umplut casa fiicei sale cu prichindei.

Le-a pus la dispoziţie toată vila, pe care a denumit-o Casa de copii ”Înger Alb”. Micuţii sunt foarte uniţi, îşi fac temele şi se joacă împreună, au rezultate bune la învăţătură, iar cea mai mare satisfacţie a doamnei Viviana Radu este acum iubirea lor necondiţionată.

***

Emisiunea ”Destine ca-n filme” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

Logo

 
Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...

Antonio Colamonici: Am crescut împreună cu lotul României de canotaj

„Mai important decât medaliile este faptul că eu şi echipa României am crescut împreună. În viitor nu este vorba numai despre medalii, scopul ...

Premieră la Concursul „Enescu”: Șase muzicieni participă la masterclass-ul de interpretare dirijorală condus de maestrul Cristian Măcelaru. Intrarea la repetiții, gratuită

Între 23 și 26 septembrie, șase tineri dirijori vor participa la masterclass-ul de interpretare dirijorală condus de maestrul Cristian Măcelaru, ...