loader
Foto

Galerie foto

Două ore de „Tezaur folcloric”, din 7 octombrie la TVR 1

Emisiunea Tezaur folcloric, prezentată de Gheorghiţa Nicolae, îşi schimbă ziua şi ora de difuzare: din 7 octombrie, cele două ore de Tezaur Folcloric sunt la TVR 1 sâmbăta, de la ora 12.00.

 

Edițiile din 7 octombrie sunt disponibile online pe TVR+.

Echipa emisiunii Tezaur folcloric are un anunţ important pentru ţară: din 7 octombrie, Televiziunea Română le oferă telespectatorilor două ore de Tezaur folcloric românesc. Sâmbăta, de la 12.00 la 14.00, Gheorghiţa Nicolae invită toţi iubitorii de tradiţii, cânt, joc şi port românesc la cunoaşterea şi recunoaşterea valorilor neamului.

La ediţia Tezaur folcloric de sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 12.00, Gheorghiţa Nicolae îi aşteaptă pe telespectatori la o întâlnire cu învingători: laureaţi ai celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului Naţional de Folclor Strugurele de Aur şi invitaţi de marcă, în recital.

(w882)

Dacă prima parte este rezervată generaţiilor de tineri interpreţi vocali şi instrumentişti de muzică populară, de la ora 13.00, în partea a II-a, telespectatorii vor cunoaşte povestea cântecului unei vieţi închinate folclorului românesc, un nume important al muzicii noastre populare: Ionela Prodan - O viaţa de cântec.

Cântecul, jocul şi portul românesc, tradiţiile neamului, în luminile toamnei, capătă străluciri de tezaur în cea mai populară emisiune de televiziune - Tezaur folcloric! Nu rataţi întâlnirea cu Tezaurul folcloric sâmbăta, de la ora 12.00!

(w882)

De aproape 35 de ani, programul Tezaur folcloric de la TVR 1 garantează întâlnirea cu frumuseţea şi bogăţia folclorului românesc. „Emisiunea Tezaur folcloric a adunat de-a lungul anilor, ca într-o imensă ladă de zestre, obiceiuri populare, cântece, tradiţii şi orice altceva şi-ar mai fi putut dori să colecţioneze un iubitor de folclor. În Tezaur s-au strâns, nealterate de vreme sau modă, imagini din locuri de poveste, oameni mari ai cântecului popular, melodii de preţ” (Marioara Murărescu). Iar povestea Tezaurului folcloric continuă la TVR.

foto: radiocj.ro

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Breaking Fake News!”: despre încălzirea globală și frământări politice internaționale

Duminică, 30 iunie, ora 19.00, Marian Voicu vă invită să urmăriți ultima ediție a acestui sezon a emisiunii „Breaking Fake News!”.

„Ora de vară cu Bogdan şi Kyrie”, premieră estivală la TVR 2 și TVR Internațional

TVR 2 pregătește lansarea unei emisiuni estivale în direct, plină de bună dispoziţie, subiecte în vogă, surprize și emoții: „Ora de vară cu ...

Sculptorița Victoria Zidaru, la „Biografii necesare”: În orice fac, caut să împlinesc felul în care trăiesc arta

Duminică, 30 iunie, de la ora 22.00, la „Biografii necesare”, artista vizuală Ileana Ploscaru Panait o are ca invitată pe sculptorița Victoria ...