loader
Foto

Galerie foto

Două mari derbiuri ale handbalului românesc, în direct la TVR

Telespectatorii pot urmări nu mai puţin de patru partide din ligile naţionale de handbal masculin şi feminin, în direct la TVR 1 şi TVR 2. Programul transmisiunilor din perioada 9-13 februarie, mai jos.

 

Două foste campioane ale României, aflate în acest sezon în luptă directă pentru titlu - Rapid Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea - se întâlnesc miercuri, în direct la TVR 1. Cele două echipe, neînvinse în 2022, sunt şi principalele rivale ale campioanei CSM Bucureşti în duelul spectaculos şi echilibrat pentru prima poziţie la finalul sezonului.

Meciul de miercuri, 9 februarie, pe care telespectatorii îl pot vedea în direct la TVR 1 de la ora 18.00, este o restanţă din etapa a 13-a Ligii Florilor MOL şi opune, în Sala Giuleşti, echipele clasate pe locurile 1 şi 3, despărţite de 5 puncte în ierarhia campionatului feminin. Ambele echipe sunt pregătite de antrenori străini: norvegianul Bent Dahl, la echipa oaspete şi spaniolul Carlos Viver, la Rapid – „doi tehnicieni care vor tacticiza probabil mult jocul, pentru că echipa care se va impune acumulează 3 puncte foarte importante în lupta pentru titlu.

Cu siguranţă, se va juca doar pe cartea victoriei, pentru că o remiză ar avantaja echipa CSM Bucureşti, care se află la 2 puncte de liderul Rapid şi la 3 puncte avans faţă de echipa din Vâlcea. Va fi, cu siguranţă, un meci al cărui rezultat va fi decis de aportul a două dintre golgheterele Ligii, Sorina Tircă (de la Rapid Bucureşti) şi ucrainianca Irina Glibko (de la SCM Râmnicu Vâlcea)”, detaliază jurnalistul Dragoş Cojocaru, comentatorul partidei.

(w882)

Liga Zimbrilor aduce sâmbătă, tot în direct la TVR 1, un derby de tradiţie: între AHC Dobrogea-Sud Constanţa şi CS Dinamo Bucureşti, deţinătoarea Supercupei contra campioanei României. Telespectatorii pot urmări partida în direct pe 12 februarie, ora 15.30.

„Constănţenii au început greu anul, cu două înfrângeri în faţa a două rivale la podium: Potaissa Turda şi Steaua Bucureşti. Cele 3 mari absenţe din lotul marinarilor, Raso şi Nistor, accidentaţi şi Buvinic, retras din handbal, au lăsat un gol imens în echipă şi pot conta foarte mult în returul campionatului. Dinamo, chiar dacă este pe locul 2 în campionat, având însă şi 4 meciuri mai puţin disputate faţă de liderul Potaissa, rămâne marea favorită în acest sezon şi după revenirea croatului Ante Kuduz, unul dintre cei mai valoroşi interi din Liga Zimbrilor. Partida de sâmbătă este capul de afiş al rundei a 18-a şi va fi o repetiţie importantă pentru bucureşteni înaintea meciului de săptămâna viitoare din Champions League, cu deţinatoarea trofeului, Barcelona”, ne pune în temă comentatorul sportiv Dragoş Cojocaru.

Tot la TVR începe şi Cupa României Fan Courier la handbal feminin

(w882)

În această săptămână începe şi Cupa României Fan Courier la handbal feminin, etapă în care sunt angrenate şi echipele de liga secundă. TVR oferă telespectatorilor două partide din primul tur: sâmbată, 12 februarie, ora 11.00, în direct la TVR 2, partida U Cluj contra CSM Galaţi, două echipe care luptă pentru promovarea în primul eşalon în acest sezon, iar duminică, 13 februarie, ora 15.30, în direct la TVR 1- întâlnirea de la Slobozia, dintre echipa locală, CSM Unirea Slobozia, tot o echipă care îşi doreşte revenirea în prima divizie şi liderul Ligii Florilor, CS Rapid Bucureşti.

credit foto: FB Dinamo București Handbal Club

Logo

 
Concursul Internațional „George Enescu”: TVR Cultural difuzează, în direct de la Ateneul Român, finala la pian

TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească duminică, 22 septembrie, de la ora 18.00, finala Secțiunii „Pian” din cadrul Concursului ...

Sirma Granzulea, vocea de aur a aromânilor

Sirma Granzulea, vocea de aur a aromânilor

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Cu ocazia aniversării sale, aducem un omagiu uneia dintre cele mai apreciate voci ale cântecului aromân, recunoscută pentru contribuția sa la ...

Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...