loader
Foto

District 13 – film de acţiune şi adrenalină, la TVR 1 | VIDEO

Luni, 9 noiembrie, de la ora 22:20, urmăriţi un film revoluţionar, produs de celebrul Luc Besson, cu filmări realizate şi în România.

 

Un film SF, realizat în 2004 despre un viitor nu prea îndepărtat, acţiunea desfăşurându-se în 2013. Ghetourile din Paris sunt efectiv înconjurate cu ziduri, iar cel mai rău famat dintre acestea este cel numit Districtul 13. Ghetoul este controlat de cel mai nemilos lord al crimei, temutul Taha şi banda sa.

 

(w882)

Damien Tomaso, ofiţer de poliţie într-o unitate specială de intervenţie şi expert în arte marţiale, primeşte cea mai riscantă misiune din carieră: să se infiltreze într-o bandă periculoasă care operează în suburbiile Parisului, pentru a dezamorsa o bombă furată de liderul bandei, Taha. El este ajutat de Leito, a cărui soră, Lola, este ţinută prizonieră în District 13, legată de bomba care este pe numărătoarea inversă.

(w882)

Rolul lui Leito este interpretat de David Belle, inventatorul PARKOUR, sportul care are la bază metodele de antrenament ale militarilor, de genul cursă peste obstacole (sărituri, alergări, căţărări) cu elemente acrobatice, executate de cele mai multe ori pe ciment: clădiri, cornişe, ziduri.

(w882)

Avându-l în distribuţie chiar pe inventatorul acestui sport, filmul a devenit vestit pentru ilustrarea parkour, cascadoriile fiind realizate fără sfori sau trucaje pe computer. Cei prezenţi la filmări au povestit cum cascadorii profesionişti au rămas uimiţi când David a reuşit să sară, să spargă şi să treacă printr-un geam mic aflat deasupra unei uşi - din numai două încercări!

Filmul a fost produs de celebrul Luc Besson, iar o parte dintre filmări au avut loc în România, în Piteşti şi la studiourile din Buftea.

DISTRICTUL 13 (BANLIEUE 13 – Franţa, 2004) PREMIERĂ
Regia: Pierre Morel
Cu: Cyril Raffaelli, David Belle, Tony D’Amario, Bibi Naceri

Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...