loader
Foto

Diplomatul Oleg Serebrian la "Istorii cu tâlc" | VIDEO

Oleg Serebrian, diplomat, politolog și scriitor, își afirmă convingerea că „diplomatul trebuie să-și servească întotdeauna țara, nu guvernul”, o afirmație care subliniază rolul esențial și complex al diplomației în contemporaneitate.

 

Într-o lume marcată de rapiditate și schimbări profunde, este imperativ ca diplomații să acționeze cu integritate și devotament față de valorile și interesele naționale, mai degrabă decât să se supună doleanțelor politice efemere ale guvernelor în funcție.
.

.

Contextul actual, caracterizat prin tensiuni geopolitice și crize de identitate, generează o nevoie stringentă de viziune clară și de principii solide. Serebrian observă, de asemenea, că „foarte multă lume vrea să pară altcineva decât este.” Această reflecție denotă o criză a autenticității, ce se reflectă în comportamentele oamenilor, dar și în politica internațională, unde imaginea și percepția devin priorități în detrimentul adevărului și al responsabilității.

Astfel, Serebrian îndeamnă la un mai mare angajament moral din partea celor implicați în diplomație, care ar trebui să își reafirme loialitatea față de țară, să promoveze interesele naționale și valorile democratice. Diplomații nu trebuie să navigheze doar în apele politicii actuale. Un alt obiectiv este  să construiască punți durabile pentru viitor, înțelegând că serviciul față de națiune depășește temporar locația politică a liderilor.

Prin urmare, viziunea lui Oleg Serebrian este un apel la etică și responsabilitate, invitând diplomația să se reinventeze în fața provocărilor globale, păstrând demnitatea națională și autenticitatea în centrul acțiunilor sale.

Tag-uri: Regional, TVR Moldova

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...