loader
Foto

„Dincolo de lege" - cel mai nebun film din Nottingham, luni la TVR1 | VIDEO

Luni, 22 martie, de la ora 22.10, la TVR1​ vedem filmul de acţiune „Dincolo de lege" (producţie Marea Britanie, 2018) - realizat de un fost Royal Marine, antrenat să devină cascador și actor.

 

Jake O'Neil, fost combatant în trupele speciale ale Marinei Regale britanice, se adaptează cu greu la viaţa de civil. Fără să ştie în ce se implică, acceptă s-o ajute pe fosta lui iubită, Jade, care vrea să afle adevărul din spatele morţii misterioase a tatălui ei.

Cei doi se trezesc prinşi într-o reţea de intrigi şi planuri criminale din care trebuie să scape cu viaţă.

Regia: Adam Collins; Cu: Adam Collins, Jessica Norris, Ian Hichens, Steven Blades.

„Dincolo de lege” este considerat „cel mai nebun film de acțiune realizat în Nottingham”, care a durat şapte ani şi care s-a încheiat cu o ispravă unică, aceea de a arunca în aer cea mai reprezentativă clădire a oraşului, cea a consiliului municipal. Chiar dacă filmul a fost realizat fără buget, el s-a bucurat de participarea a peste trei sute oameni şi a beneficiat de un echipament real de război din armata britanică: enormul elicopter Chinook – singurul bimotor cu două rotoare în tandem.

Pe 21 ianuarie 2018, echipa filmului a primit aprobarea de a arunca în aer clădirea consiliului care oricum trebuia demolată. Autorităţile au oferit suport logistic pentru ca filmarea scenei să se desfăşoare în condiţii de securitate maximă iar experienţa a fost una de neuitat pentru toţi cei implicaţi.

Aşa cum povesteşte Adam Collins, codirector, co-scriitor și star al filmului de acțiune autofinanțat,ideea de a distruge unul dintre cele mai faimoase repere din Nottingham nu a fost nici începutul, nici sfârșitul poveștii filmului.

Odiseea celor șapte ani a început când Collins, un fost Royal Marine, antrenat să devină cascador și actor, a găsit nou loc de muncă în care nu făcea nimic. „Am lucrat în combaterea pirateriei, protejând navele comerciale de deturnările de pe coasta Somaliei. 90% din timpul de muncă implica doar să privesc spre marea goală iar asta era destul de plictisitor". Aşa că șezat în cabina mea și cu o pușcă de asalt G36 încărcată lângă mine, am început să scriu". Aşa a ajuns Adam Collins să pună la punct scriptul filmului pe care l-a creat în jurul personalităţii sale.

La întoarcerea în Marea Britanie, Collins a reușit să-și folosească conexiunile militare pentru a avea locația perfectă de filmare la cazarma Chilwell – baza de suport pentru trupele din Afganistan - unde a obţinut tot suportul militar, inclusiv un elicopter Chinook de dimensiuni complete.

Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...