loader
Foto

Dieta - moft sau sănătate?

Corpurile perfecte de pe rețelele de socializare au determinat o creștere spectaculoasă a numărului de diete considerate miraculoase, când în realitate pot fi periculoase. Ce ne motivează să începem o dietă și de ce ținem cont în alegerea ei?

 

Studii recente arată că o treime dintre români ar vrea să slăbească în jur de 10 kilograme. În situația asta s-a aflat și prima invitată a acestei ediții ”Puternici, împreună, care a încercat o dietă la modă. Și-a luat-o drept coechipier de slăbit pe mama ei și au trecut împreună la fapte. Întreaga poveste ne-o va spune Aly – Ioana Maria Alexandra.

Cea de-a doua invitată este celebră printre vedete, pentru că le ajută să arate așa cum le vedem noi la televizor sau pe Instagram. Este diabetolog și membru al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, doctor Oana Dumitrache.

(w882)

Invitații permanenți ai emisiunii: Cătălina Hetel - psihoterapeut, Ștefan Ruxanda -  life coach, Gelu Duminică – sociolog și profesor.

Dieta este de fapt un stil de viață și nu se referă doar la alimentație. E important să ne educăm în privința nutriției și să corelăm informațiile legate de nutriție cu analizele medicale personalizate.

(w882)

Într-un studiu ce analizează ”Tendințele alimentare pentru sănătate și stare de bine în Europa”*, au fost colectate date în anul 2023, vizând 31.604 respondenți, cu vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, din Austria, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Spania, Suedia, Belgia, Cehia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Irlanda, Lituania, Portugalia și România.

Rezultatele cercetării arată că, în Uniunea Europeană, aproximativ 60% dintre consumatori încearcă să mănânce sănătos, în mod activ. Pentru unii, asta înseamnă reducerea consumului de carne, pentru alții înseamnă tăierea aromelor artificiale și a conservanților. Acest lucru contrastează cu cei 12% dintre respondenți care spun că nu își permit să mănânce sănătos.

Luni, 9 septembrie, de la 16.30, TVR 2 a redifuzat o ediție ”Puternici, împreună” în care se discută despre siluetă, dietă și sănătate. Invitații încearcă să răspundă la câteva întrebări esențiale: De ce ne punem sănătatea în pericol doar ca să arătăm bine? Ce ne motivează să urmăm o dietă? Cât de informați suntem atunci când ne apucăm de o dietă?

Info: *www.statista.com/ Un studiu publicat de Nils-Gerrit Wunsch în 6 februarie 2024

Foto: 1 și 3 Pixabay

 

Logo

 
Discover Romania: Mănăstirea Dragomirna

Discover Romania: Mănăstirea Dragomirna

publicat: Luni, 16 Septembrie 2024

„Vederea bisericii este o uimire de bucurie. E înaltă și îngustă ca o cutie de sfinte moaşte şi e unul din cele mai strălucite monumente ale ...

Top 10 filme de Oscar care ne inspiră

Top 10 filme de Oscar care ne inspiră

publicat: Luni, 16 Septembrie 2024

Un film bun ne schimbă ziua și starea. Cine spune, la supărare, că vrea să dispară are nevoie, de fapt, să fie văzut. O poveste - în care se ...

Diabetul, strategii de prevenție

Diabetul, strategii de prevenție

publicat: Luni, 16 Septembrie 2024

Diabetul zaharat a devenit o problemă de sănătate publică de mare amploare în România, afectând aproape 1 din 12 adulți. În 2021, țara noastră ...