Diabetul zaharat a devenit o problemă de sănătate publică de mare amploare în România, afectând aproape 1 din 12 adulți. În 2021, țara noastră a înregistrat un număr record de aproximativ 1,5 milioane de cazuri diagnosticate.
Diabetul este o afecțiune caracterizată de creșterea nivelului de glucoză din sânge. Pentru persoanele care au diabet, stilul de viață și alimentația sunt vitale.
Ce tipuri de alimente sunt indicate pentru bolnavi, ce produse influențează negativ glicemia, de ce strategii ne putem folosi pentru a menține o dietă echilibrată, aflăm de la dr. Magda Roșu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.
Aflăm în această ediție ”Tableta de sănătate” despre tipurile de diabet, complicațiile acestei boli, strategiile de prevenție, măsurile necesare pentru a combate această afecțiune, gestionarea dietei.
Fără un control de specialitate și o dietă potrivită, diabetul poate crea complicații severe. Informarea este primul pas pentru prevenirea diabetului sau pentru menținerea acestei afecțiuni sub control.
Foto: Pixabay/ Dulciuri