loader
Foto

Diabetul, strategii de prevenție

Diabetul zaharat a devenit o problemă de sănătate publică de mare amploare în România, afectând aproape 1 din 12 adulți. În 2021, țara noastră a înregistrat un număr record de aproximativ 1,5 milioane de cazuri diagnosticate.

 

Diabetul este o afecțiune caracterizată de creșterea nivelului de glucoză din sânge. Pentru persoanele care au diabet, stilul de viață și alimentația sunt vitale.

Ce tipuri de alimente sunt indicate pentru bolnavi, ce produse influențează negativ glicemia, de ce strategii ne putem folosi pentru a menține o dietă echilibrată, aflăm de la dr. Magda Roșu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.

Aflăm în această ediție ”Tableta de sănătate” despre tipurile de diabet, complicațiile acestei boli, strategiile de prevenție, măsurile necesare pentru a combate această afecțiune, gestionarea dietei.

Fără un control de specialitate și o dietă potrivită, diabetul poate crea complicații severe. Informarea este primul pas pentru prevenirea diabetului sau pentru menținerea acestei afecțiuni sub control.

Miercuri, 18 septembrie, de la ora 14:00, urmăriți pe TVR 3, o ediție ”Tableta de sănătate” realizată de Studioul Teritorial TVR Craiova.

Foto: Pixabay/ Dulciuri

Logo

 
Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

Împărăteasa KI, jocul dragostei și al puterii

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

„Împărăteasa Ki” este un personaj inspirat de una dintre cele mai influente figuri politice ale Dinastiei chineze Yuan. A devenit ...

Cercetătorul Flavius Martin, la „Dincolo de alb şi negru”

Flavius Martin, un om de știință care lucrează cu succes, de peste 20 de ani, în industria biotehnologică mondială, este invitatul Mihaelei ...

Andreea Dinklage: carieră de succes la Barcelona (II) / VIDEO

Andreea Dinklage, o tânără ambițioasă de 24 ani, născută în România, dar plecată în Germania de când avea 4 ani, a ajuns, prin muncă și studiu ...