loader
Foto

Galerie foto

Despre viaţă, noroc şi speranţă, marţi, la „Destine ca-n filme”

Iuliana Marciuc vă aduce în fiecare zi de marţi, de la ora 20.10, poveşti de viaţă care merită să fie cunoscute.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Iată care au fost poveştile din această săptămână la „Destine ca-n filme”:

* CRISTIAN MARIAN BECHEANU

În aprilie 2013, liniştea oraşului Segarcea a fost spulberată de o tragedie: un copil de numai 3 ani căzuse într-un puţ de 15 metri adâncime. Două ore se chinuiseră pompierii ca să-l scoată, însă fără folos.

Au mai încercat să-l scoată şi mama copilului, şi fratele tatălui şi câţiva vecini, dar, din păcate, nu au avut loc să intre sau, după 3-4 metri, cereau să fie scoşi.

Au săpat cu escavatorul, au sos 3 tuburi, dar braţul nu ajungea mai adânc. Orele treceau, iar părinţii erau din ce în ce mai disperaţi. Atunci a aparut Cristi. El a fost singurul care a avut dimensiunile şi greutatea necesare pentru a intra până la cel mic.

Pompierii l-au supus unei probe pentru a vedea cât rezistă ţinut cu capul în jos. 20 de secunde a stat aşa, apoi l-au lăsat un sfert de oră ca să-şi revină.  I-au pus o cască prevăzută cu lanternă, i-au explicat cum să-l apuce pe cel mic şi l-au băgat în puţ. Cristi, dând dovadă de un curaj enorm, a reuşit să-l scape de la moarte pe cel mic.

* JELANI KHALFANI

Şi-a petrecut copilaria în Caraibe, a studiat avocatura la New York şi a încântat femeile din întreaga lume activând în renumita trupă masculină de streaptease „Chippendales”.

Cu toate acestea, Jelani a avut parte şi de multă suferinţă. Şi-a pierdut mama pe când avea doar 4 ani, otrăvită fiind de cea mai bună prietenă a ei. Aceasta a murit strângându-l puternic la piept, iar el fiind scos din mâinile încleştate ale mamei abia când tatăl a venit acasă.

La 16 ani îşi pierde şi tatăl, din cauza cancerului la plămâni. În 2011 vine pentru prima dată în România şi se îndrăgosteşte la prima vedere.

Când i s-a născut copilul, şi-a mutat toate afacerile pe plaiuri mioritice şi s-a decis să devină român.

***

Emisiunea „Destine ca-n filme” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


Logo

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...