loader
Foto

Galerie foto

”Destine ca-n filme” vă aşteaptă cu noi poveşti de viaţă

Marţi, 6 mai, de la ora 20.10, Iuliana Marciuc v-a invitat să cunoasteţi doi oameni ale căror poveşti de viaţă merită să fie aflate.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Ioan Creţu este un fost milionar care a ajuns să trăiască într-un azil de bătrâni. În anii ’90, când comerţul la negru cu marfă din Turcia era în floare, el a reuşit să adune o avere fenomenală.

(w500) destine

Avea o soţie şi trei fete, însa acest lucru nu l-a oprit să lege o relaţie cu o femeie mult mai tânără. Din acel moment, viaţa lipsită de griji a lui Ioan avea să se schimbe total: familia l-a părăsit, contabilul l-a păcălit, unul dintre gineri l-a furat, iar el a devenit dependent de jocurile de noroc, pierzând toată averea.

Acum trăieşte într-un azil de bătrâni, de unde iese doar pentru a-şi vizita copiii şi pentru a mai castiga câte un ban, cântând la nunţi.

*
Ioana Raluca Voicu Arnăuţoiu este fiica partizanei Maria Plop şi a lui Toma Arnăuţoiu, fost locotenent în Armata Regală şi luptştor împotriva sovieticilor în cel de-al Doilea Razboi Mondial, conducătorul grupului de rezistenţă armată pe versantul sudic al Muntilor Făgăraş.

A fost născută într-o ascunzatoare din munţi şi a crescut prin stâne şi peşteri. La trei ani şi-a pierdut tatăl, executat în noaptea de 18 spre 19 iulie 1959, la Jilava, alături de alţi 15 „duşmani ai poporului".

A crescut într-o familie adoptivă şi nu şi-a cunoscut mult timp adevărata identitate. Acum, ea este o doamnă distinsă şi o reputată violonistă.

Înarmată cu o tenacitate de partizan, a reconstituit, prin documente şi mărturii, acei ani teribili care i-au marcat soarta, editând cartea de mare valoare istorică „Luptătorii din munţi. Toma Arnăuţoiu, grupul de la Nucşoara. Documente ale anchetei, procesului, detenţiei".

***

Emisiunea „Destine ca-n filme” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


Logo

 
Liana Stanciu: „Românii sunt campioni mondiali, intergalactici și interplanetari la colinde!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

„M-am născut, probabil, în dorinţa mea de a fi actor”

Regizor, scenarist, preşedinte al Uniunii Cineaştilor din România, actor, tată – Laurenţiu Damian este, cu toate faţetele personalităţii sale, ...

Folclorul românesc, vedetă pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...