loader
Foto

Despre prima deturnare de avion din istoria României, marți la “Destine ca-n filme”

Iuliana Marciuc v-a adus, marți 25 martie, de la ora 20.10, la TVR 2, în cadrul unei noi ediții  “Destine ca-n filme”, două povești de viață ca-n filme.

 

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Prima este povestea lui Constantin Căldăraru, care poate fi un exemplu pentru mulți dintre noi. Cu toate că a fost abandonat în spital și a trăit prin orfelinate momente de groaza, Constantin și-a înfruntat condiția și a absolvit două facultăți și două mastere.

Acum, el își dedică viața copiilor cu autism, fiind terapeut la Centrul “Brândușa” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a sectorului 3, București.

Cea de-a doua poveste este despre prima deturnare de avion din istoria României.  Astfel, în anul 1971, șase bărbați din Marghita, tractoriști de meserie, au reușit prima deturnare de avion din istoria României.

(w882) Moka Adalb

După 43 de ani de la acele evenimente, Moka Adalbert (foto), liderul grupului de fugari, ne povestește întreaga aventură, doar la “Destine ca-n filme”, marți, de la ora 20:10.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

Logo

 
Laura Lavric, 78 de ani de cântec și bucurie

Laura Lavric, 78 de ani de cântec și bucurie

publicat: Vineri, 20 Septembrie 2024

De la debutul remarcabil din 1967 la momente memorabile și spectacole internaționale, artista continuă să impresioneze prin muzica sa tradițională

Specialist în informatică agricolă, într-o fermă a viitorului

Tinerii dau speranțe agriculturii viitorului, dincolo de greutățile de azi. Prin tehnologii inovative, care să asigure sustenabilitatea și ...

Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...