loader
Foto

Departe, dar împreună, de Paşti la TVR Internaţional

Pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, TVR Internaţional le-a pregătit şi în acest an românilor din întreaga lume un program special cu transmisiuni religioase, documentare despre credinţă, emisiuni de divertisment şi filme româneşti.

 

Indiferent unde vă aflaţi, TVRi vă aduce împreună cu cei dragi, pentru a petrece Sărbătorile Pascale conform tradiţiei, chiar dacă, de această dată, în condiţii speciale.

Campania Departe, dar împreună, prin intermediul căreia români de pe cinci continente au transmis sute de mesaje, continuă în această perioadă cu urări de sărbători, de speranţă, de sănătate. Acestea se difuzează zilnic, între emisiuni, dar şi în două ediţii speciale, sâmbătă şi duminică de la 16.30.

De asemenea, miercuri, de la ora 22.00 este programată o ediție specială a emisiunii Articolul VII despre bunătate, suferință, credință, singurătatea lui Iisus, moarte şi bucuria Învierii. O premieră realizată de Mihaela Crăciun împreună cu Norman Manea, din SUA, unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani, Ion Vianu, medic psihiatru şi scriitor, stabilit, din 1977, în Elveția, dr. Radu Teodorescu, medic coordonator al Compartimentului de Psihiatrie Comunitară şi reintegrare psihosocială de la Spitalul “Obregia” din București, Sorin Cîmpeanu, președinte al Consiliului Național al Rectorilor din România.

Într-o zi ca Vinerea Mare, Carmen Târnoveanu şi echipa emisiunii Dăruieşte Românie! ne invită să ne potrivim busola spre direcţiile adevărate ale lumii în care trăim, direcţiile care înţeleg miracolul vieţii şi fac tot ce pot, pentru a-l aşeza în lumină, într-o ediţie specială, difuzată la ora 21.00, cu oameni pe care îi recomandă doar faptele bune.

(w882)

Tot în Vinerea Mare, de la ora 18.00, românii de pretutindeni pot urmări în transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti Denia Prohodului, iar sâmbătă de la ora 23.00 vor fi împreună, de la distanţă la Slujba Învierii Domnului.

Săptămâna Patimilor aduce 5 ediţii de colecţie Obiectiv Comun realizate de jurnaliştii TVR MOLDOVA de la Chişinău, împreună cu jurnaliştii TVR Internaţional de la Bucureşti. Aceştia intră în casele telespectatorilor, de luni până joi de la ora 18.00 şi vineri de la ora 17.00, cu ediţii despre semnificaţia zilelor din Săptămâna Patimilor, vorbind despre apropierea de Dumnezeu şi rolul intervenţiei pastorale în această perioadă de restrişte. În fiecare ediţie participă duhovnici din Republica Moldova, România şi din diaspora, care vorbesc despre smerenie, speranţă şi autoizolarea prin interiorizare.

Vineri, 17 aprilie, de la ora 16.00 telespectatorii sunt invitaţi să cunoască povestea impresionantă a celei care este Maică pentru 100 de copii.

Sâmbătă, de la ora 14.30, poposim La un pas de România, în localitatea Bănceni din Ucraina, aflată la o aruncătură de băţ de graniţa cu România, pentru a-l cunoaşte pe părintele Longhin şi pe cei 400 de copii care îl consideră tată.

Tot sâmbătă, în aşteptarea Învierii Domnului, TVR Internaţional prezintă povestea unor oameni care au găsit puterea de a-şi păstra speranţa şi credinţa în această perioadă plină de temeri şi ameninţări. De la ora 19.00 Suferinţele creştinilor şi de la 21.00 şi 22.00 Miracolul EU sunt două programe care vă prezintă oameni care în aceste săptămâni şi-au schimbat viaţa şi s-au transformat, pentru a-şi găsi calea.

Duminică, în ziua celei mai mari sărbători a Creştinătăţii, românii spun HRISTOS A ÎNVIAT! şi se bucură, cu începere de la ora 9.00, de cele mai frumoase cântece populare interpretate de mari rapsozi precum: Margareta Clipa, Elisabeta Turcu-Juverdeanu, Matilda Pascal Cojocărița, Gheorghe Roșoga, Constantin Lătărețu, Emilia Dorobanțu şi mulţi alţii. De la ora 13.00 la Tezaur Folcloric urmărim Concertul Aniversar – 60 de ani, al Ansamblului Folcloric Naţional "Transilvania" din Baia Mare, iar de la 21.10, Iuliana Tudor prezintă Lăutarii Altfel - prima parte a unui spectacol de excepţie organizat la Chişinău în luna martie, prin care Orchestra Lăutarii, condusă de maestrul Nicolae Botgos, a sărbătorit 50 de ani de activitate. Partea a doua a acestui eveniment este programată în 26 aprilie.

(w882) Palat Chis

Duminică de la 00.30 şi luni de la 10.00 şi 21.00 va fi difuzat spectacolul extraordinar în trei părţi Lumina Mea, al îndrăgitului artist Paul Surugiu – Fuego, realizat la Chişinău.

Tot duminică, la TVR Internaţional sunt programate două filme în regia lui Mihai Constantinescu, cu mari actori ai cinematografiei române. De la ora 15.00 vă propunem drama Tată de duminică (cu Amza Pellea, Radu Beligan şi Gina Patrichi), iar de la ora 23.00 comedia Premiera (cu Carmen Stănescu, Radu Beligan, Toma Caragiu, Dem Rădulescu).

Sărbători binecuvântate!

Logo

 
O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

O ediție ”Transparențe” cu artistul Eugen Moritz

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Eugen Moritz este artist vizual, prof. univ. dr. la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Departamentul de Fotografie, Video și ...

Ediție specială FILIT Chișinău

Ediție specială FILIT Chișinău

publicat: Luni, 23 Septembrie 2024

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere, organizat de Fundația KA-TET, va reuni numeroși prozatori, poeți, traducători, editori, ...

Maria Chiriţă: „Când ajung la mine în oraș, e o atmosferă foarte, foarte frumoasă!”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...