loader
Foto

De Buna Vestire, ediţie specială „Universul credinţei” la TVR 1

Ediţia specială „Universul credinţei” de vineri, 25 martie, ora 10.10, prilejuită de sărbătoarea Bunei Vestiri, a cuprins transmisiunea în direct a Slujbei de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

 

Ziua în care Fecioara Maria a primit vestea că din pântecele ei urmează să se nască Mântuitorul acestei lumi este sărbătorită, în fiecare an, pe 25 martie, cu nouă luni înainte de Crăciun.

Buna Vestire este prima sărbătoare închinată Maicii Domnului atestată documentar. Vineri, de la ora 10.10, într-o ediţie specială a emisiunii „Universul credinţei”, TVR 1 transmite în direct slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României.

(w882) Buna Vesti

foto: patriarhia.ro

Acum, când gânduri şi preocupări apăsătoare ne întunecă sufletele, poate mai mult ca oricând, avem nevoie de o Bună Vestire. Vineri dimineaţă, „Universul credinţei” aduce acelora care nu pot participa la slujba de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti bucuria şi speranţa pe care praznicul Bunei Vestiri le sădesc în inimile creştinilor. Comentariul pentru telespectatorii TVR 1 este realizat de jurnalistul Corneliu Vlad Matache.

(w882)

Universul credinţei adună tot ceea ce e mai valoros şi mai frumos în istoria, cultura, credinţa şi spiritualitatea creştină românească. Vă aduce vorbe bune şi oameni care se ridică deasupra celor lumeşti, pace, bunătate şi înţelepciune. Emisiunea se vede la TVR 1 în fiecare duminică, de la ora 7.00, dar şi în zilele marilor sărbători religioase.

producător: Victor Dochia

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...