loader
Foto

Galerie foto

De 1 iunie, Mircea Dinescu a gătit înconjurat de copiii de la Cetate

Mircea Dinescu a făcut Politică şi delicateţuri cu sărbătoriţii zilei – copiii - în ediţia din 1 iunie a emisiunii de la TVR 1, TVR HD şi TVR+, la ora 14.30.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Într-o ediţie specială, cu un meniu special, poetul Mircea Dinescu a gătit şi a făcut Politică şi delicateţuri cu sărbătoriţii zilei de 1 iunie - copiii. Politică şi delicateţuri poate fi urmărită, la fel ca în fiecare duminică, de la ora 14.30, la TVR 1 TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.

Ziua de 1 iunie a fost sărbătorită cu voie bună la Cetate, unde Mircea Dinescu a primit cu braţele deschise copiii din localitatea de pe Dunăre. În aventura sa culinară, poetul a avut doi asistenţi, copiii Alexandra şi Mihai, care au dat o mână de ajutor la prepararea bucatelor. Ei au cântat muzică specifică zonei, acompaniaţi la acordeon de profesorul Nelu Greblă, o cunoştinţă mai veche a telespectatorilor dintr-o ediţie precedentă a emisiunii Politică şi delicateţuri. Pe piesele cântate de cei doi copii şi de profesorul lor, au dansat tinerii din ansamblul Dunărea, veniţi special pentru a sărbători ziua de 1 iunie la Cetate.

Poetul Mircea Dinescu a pregătit prune învelite în slăninuţă şi dovlecei pane, iar la desert a chemat alături de el un „juriu” alcătuit, evident, din copii din Cetate. Ei au avut dificila misiune de a gusta din compoziţia de bezele şi mai apoi, după ce au fost aduse de la cuptor, din delicioasele prăjituri. Nu doar copiii s-au distrat pe cinste! Mircea Dinescu şi profesorul Greblă şi-au amintit o piesă din tinereţea lor, pe care au cântat-o împreună, poetul acompaniindu-l vocal şi bătând ritmul într-o pâine enormă de casă, proaspăt scoasă din cuptor.

Alexandra Uşurelu s-a născut pe 18 martie 2004 la Calafat, este elevă în clasa a patra la Liceul teoretic „Gheorghe Vasilichi" din Cetate. Colaborează cu Ansamblul Maria Tănase din Craiova, iar printre pasiunile sale sunt pictura, matematica şi muzica populară. Mihai Greblă s-a născut pe 12 octombrie la Craiova, este elev în clasa a patra la Şcoala Gimnazială din Cerăt, declară că este îndrăgostit de matematică şi de şah, studiază pianul, limbile germană, engleză şi franceză. A învăţat să cânte muzică lăutărească şi populară de la tatăl său, profesorul Nelu Greblă.

Cu arome îmbietoare, copii frumoşi şi bucuroşi să gătească împreună cu Mircea Dinescu, muzică lăutărească de la Cetate aveţi întâlnire duminică, la ediţia specială Politică şi delicateţuri, dedicată copiilor.

Din primăvara lui 2014 duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online, pe TVR+. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortînd-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Logo

 
Infracţiuni electorale, procese penale

Infracţiuni electorale, procese penale

publicat: Joi, 21 Noiembrie 2024

Ce consecințe juridice atrag infracțiunile de furt electoral, împiedicarea exercitării drepturilor electorale, coruperea alegatorului și frauda ...

Sărbătorile de iarnă în Bucovina (I)

Sărbătorile de iarnă în Bucovina (I)

publicat: Joi, 21 Noiembrie 2024

Sărbătorile de iarnă care fac parte din calendarul popular, sunt poate cele mai spectaculoase şi relevante pentru cultura spirituală a poporului ...

21 noiembrie - Ziua Mondială a Televiziunii

21 noiembrie - Ziua Mondială a Televiziunii

publicat: Joi, 21 Noiembrie 2024

”Cu peste 2 miliarde de alegători eligibili, 2024 reprezintă cel mai important an electoral din istorie, fiind esențial pentru cetățeni să aibă ...