loader
Foto

Daniel Trifu, ritmuri vesele din tradițiile vechi

La TVR Folclor, Daniel Trifu este sărbătorit cu ocazia aniversării sale, într-o ediție specială despre complexitatea și versatilitatea sa ca artist al scenei tradiționale românești.

 

Este un interpret recunoscut pentru pasiunea sa deosebită față de muzica urbană veche, inspirată din atmosfera târgurilor de odinioară.

Cariera sa a început de la o vârstă fragedă, la 10 ani, iar ulterior a continuat cu studii teologice. A renunțat la preoție pentru a se dedica complet muzicii populare, devenind o figură apreciată în cadrul evenimentelor și festivalurilor de folclor din România.

 

(w882)

Artistul și-a concentrat activitatea pe ceea ce numește „muzica târgurilor de altădată”, pe care o consideră o formă pură, neatinsă de influențele moderne.

„Promovăm acea latură a muzicii românești vechi, nealterată și neumbrită de tendințele contemporane”, afirmă el, referindu-se la aceste vechi melodii ca fiind „neîndoielnice”.

A participat la Festivalul Național de Folclor „Dan Moisescu”, unde, alături de alți interpreți valoroși, a promovat cântecul popular tradițional și frumusețea costumelor. În cadrul acestui eveniment, el a reușit să capteze atenția publicului prin interpretări emoționante, ce au adus la lumină farmecul vechilor piese lăutărești.

De asemenea, artistul a fost prezent în multiple emisiuni la TVR, precum Tezaur folcloric, unde a avut succes cu melodii care au răsunat în inimile telespectatorilor, printre care și celebra piesă „Inimioară, fii domoală”.

(w882)

Astăzi, el continuă să fie o prezență iubită pe scenele folclorice din România, fiind recunoscut pentru bucuria cu care aduce la viață muzica tradițională.

La mulți ani, Daniel Trifu! Îți dorim zile pline de veselie și satisfacții, iar ritmurile tale să răsune mereu în inimile celor care te ascultă!

Sursa: TVR, Daniel Trifu Facebook

 

Logo

 
Lupus Dacus, un grup profesionist de muzică tradițională și medievală / VIDEO

Promotoare a muzicii trad i ționale și medievale, a istoriei și artei medievale, cu peste 750 de concerte în țară și în străinătate, Lupus ...

Campania Televiziunii Române „Împreună facem bine!”, în emisiunea „Prim plan”

Joi, 3 octombrie, de la ora 21:00, Ştefan Onică şi Roxana Zamfirescu vor dezbate alături de invitaţi bilanţul final al campaniei umanitare ...

Muzica internaţională şi tinerii interpreți, pe scena Festivalului Internațional „Cântecele Munților” de la Sibiu

Iuliana Tudor ne aduce, la TVR 1, cele mai frumoase spectacole din cadrul ediției cu numărul 49 a Festivalului Internațional „Cântecele ...