loader
Foto

"Cu cărțile pe față": Gândirea și proiectarea spațiilor publice sau private | VIDEO

Premiera emisiunii „Cu cărțile pe față” la TVR Craiova, programată pentru marți, 1 octombrie, de la ora 19:00, ne-a încântat cu o discuție captivantă și informativă despre peisagistică.

 

Realizată și moderată de Mirela Giodea, această ediție l-a avut ca invitat pe Nicolas Triboi, un arhitect peisagist deosebit, președinte al Asociației Peisagiștilor din România, cu o carieră remarcabilă în domeniu.
.

.
Discuția s-a axat pe rolul esențial pe care peisagistica ilustrează în gândirea și proiectarea atât a spațiilor publice, cât și a celor private. Importanța integrării elementelor de peisaj în arhitectură și istoria unui loc este vitală pentru crearea unor medii durabile și armonioase. Triboi, cu rădăcini românești și o bogată experiență profesională în România, va împărtăși din proiectele sale, oferind o perspectivă unică asupra interconexiunii dintre patrimoniul natural și urban.

(w882)Emisiunea a explorat conceptele teoretice ale peisagisticii, dar a abordat și provocările contemporane din acest domeniu. Mirela Giodea și Nicolas Triboi au discutat despre strategii inovatoare pentru a revitaliza și susține peisajul românesc, evidențiind astfel importanța acestei profesii în dezvoltarea durabilă a comunităților.

Astfel, „Cu cărțile pe față” nu este doar un simplu dialog, ci o invitație de a reflecta asupra modului în care mediul înconjurător influențează calitatea vieții noastre și cum fiecare proiect peisagistic poate contribui la conservarea patrimoniului și identității culturale.

Logo

 
Vineri, 4 octombrie, ultima zi de donații la sediul TVR

Vineri, 4 octombrie, ultima zi de donații la sediul TVR

publicat: Vineri, 04 Octombrie 2024

TVR face apel în continuare la compasiune! Donațiile mai pot fi aduse la sediul instituției din strada Ermil Pangrati nr. 28 doar până pe data de ...

”Călător de meserie”, într-un colț de rai

”Călător de meserie”, într-un colț de rai

publicat: Vineri, 04 Octombrie 2024

Echipa "Călător de Meserie" a ajuns la cel mai mare sanctuar din lume pentru urșii bruni, lângă Zărnești. Acolo trăiesc peste 120 de urși, ...

Documentarul ”IVAN, omul cu rădăcini în ape”, la TVR 1

Filmul biografic regizat de Ana Preda este o incursiune documentară a unui destin de excepție, care urmărește transformarea adolescentului din ...