loader
Foto

Galerie foto

Crima din Orient Expres: Hercule Poirot în acţiune, duminică seara

„Crima din Orient Expres” este filmul pe care vi-l propunem la TVR 1, duminică, 21 iunie, de la ora 21:10.

 

Ecranizarea din 1974 a romanului scriitoarei britanice Agatha Christie este regizată de Sidney Lumet. Distribuţia este una specială şi i-a adus filmului premii importante: Albert Finney, Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Sean Connery, Jacqueline Bisset, Anthony Perkins, Vanessa Redgrave.

Ingrid Bergman a câştigat Oscarul şi premiul Bafta pentru rolul secundar din acest film.

Faptul real care a inspirat cartea şi locul acţiunii filmului este înzăpezirea unui tren, în 1929, la 130 de km de Istanbul.

Cartea a apărut în 1934, în Marea Britanie.

(w882) Crima din

 

În timpul unei călătorii cu trenul Orient Expres, detectivul belgian Hercule Poirot are de rezolvat un nou caz: unul dintre călători este înjunghiat mortal în noaptea în care liniile de cale ferată se înzăpezesc. Ajutat de un prieten întâlnit în tren şi de un medic grec, care nu poate fi considerat suspect, Poirot descoperă că bărbatul asasinat are o cu totul altă identitate decât cea ştiută iniţial. Iar aflarea mobilului crimei devine un lucru simplu pentru celebrul detectiv.

Alte filme cunoscute ale regizorului american Sidney Lumet sunt „Serpico” şi „După-amiază de câine”, cu Al Pacino în cele două roluri principale.

Ingrid Bergman a mai jucat în două filme pentru marele ecran după „Crima din Orient Expres” şi într-o producţie de televiziune, personificând-o pe Golda Meir în biografia „O femeie pe nume Golda” a regizorului canadian Alan Gibson, în 1982, ultimul an de viaţă al actriţei.

(w882) Ingrid Ber

Foto: IMDb

Logo

 
TVR și cele mai mari ONG-uri din România, alături de sinistrați

Puterea de mobilizare a românilor în fața crizei cu care se confruntă sinistrații din județul Galați demonstrează că solidaritatea și empatia ...

Lucian Pîrvoiu: „Aceste tărâmuri sunt nişte tărâmuri magice şi înfricoşătoare, în acelaşi timp”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Limba română, credința și tradițiile românești prețuite peste ocean (II)

Un grup de români din Connecticut, hotărâți să mențină vie cultura și tradițiile românești peste ocean, au înființat organizatia non-profit ...