loader
Foto

Cosmetica apicolă, miracolul frumuseții

Neli Pfeiffer, cosmetician cu experiență de peste 40 de ani în cosmetica apicolă, consideră produsele apicole o sursă complexă pentru menținerea sănătății și frumuseții pielii. Cu sprijinul Domniei Sale vom pătrunde în tainele cosmeticii apicole săptămânal, descoperind rețete de tratamente dermato-cosmetice foarte eficiente.

 

Cuvântul cosmetică provine din limba greacă și se referă la ceea ce înseamnă podoabă. Cosmetica este o profesie delicată, fiecare tip de piele necesitând o îngrijire distinctă. Pielea arată trăirile interioare, dar și influența unor factori externi agresivi. Printre aceștia se numără: apa, temperatura, corpurile dure, virușii, bolile etc.

Expunerea tenului, în special, la diverși factori precum: soare în exces, temperaturi scăzute, ger, vânt, expresii faciale, poziții în timpul somnului, poate duce la efecte negative asupra pielii.

(w882) produse ap

Dar, printr-un un program cosmetic unitar, bazat pe produse apicole de îngrijire naturale, coroborat cu o dietă sănătoasă, mișcare susținută, somn bun și o armonie deplină a trupului cu sufletul, toți factorii agresivi asupra pielii pot fi evitați.

Neli Pfeiffer este dăruită trup și suflet produselor apicole cu care a obținut rezultate deosebite pe fețele mai multor generații, în cei peste 40 de ani de activitate. Ea ne va dezvălui treptat, de la o săptămână la alta, beneficiile tratamentelor cu miere, lăptișor de matcă, polen, propolis, ceară, păstură, apilarnil, venin de albine cu extras de flori, adăugând miracolul plantelor, algelor, caviarului, placentarului și cetaceumului.

(w882) Neli Pfeif

Iată cum descrie Neli Pfeiffer proprietățile unei părți din produsele apicole menționate:

Mierea, suava doamnă a stupului, descoperită în anul 3000, înainte de Hristos, se folosea în vechime pentru alinarea unor suferințe. Are un conținut asemănător cu cel al sângelui uman, conține 70 de substanțe active, vitamine, enzime, fitohormoni, acizi organici, substanțe calmante, hidratante, emoliente și regeneratoare.

Polenul este o celulă vie ce conține 20 de aminoacizi, vitamine, minerale, oligoelemente, grăsimi, având și el rol regenerator.

Lăptișorul de matcă, numit în franceză gelee royal, este bogat în proteine, grăsimi și vitamine și favorizează procesele de hidratare.

Propolisul este puternic antiinflamator, antibacterian, ajută la curățarea tractului digestiv, al pielii și îmbunătățește imunitatea.

Veninul de albine este recunoscut pentru acțiunea sa antireumatică, antiinflamatoare, conține peste 18 substanțe active. La nivelul pielii, veninul de albine produce un real lifting natural.

Ceara de albine este domnița stupului. Ea cuprinde grăsimi, hidrocarburi, minerale, vitamine, are acțiune protectoare antipoluantă, împiedică eliminarea apei din piele, atenuează ridurile.

Apilarnilul este extractul de larvă de trântor, bogat în elemente bioactive și contribuie definitoriu la procesul de tonifiere.

(w882) aplicare t

După această introducere în cosmetica apicolă, vă invit, săptămâna viitoare, să aflați „10 porunci” ce trebuie respectate pentru un ten fără probleme în verile târzii de care avem parte în ultimii ani. Urmăriți secțiunea Lifestyle pe site-ul TVR!

***

Neli Pfeiffer, expert în cosmetica apicolă de peste 40 de ani, s-a format în cadrul Institutului de Cercetări Apicole dezvoltat de profesorul Veaceslav Harnaj, fondatorul apiculturii moderne românești. A dat viață conceptului de apicosmetică în cadrul clinicii de apiterapie, creată de același profesor celebru.

***

Credit foto: Neli Pfeiffer

***

Un articol de Maria Grăjdan

Logo

 
Comori țesute: Ia românească, emblemă a feminității

Comori țesute: Ia românească, emblemă a feminității

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

Portul tradițional românesc este o expresie a creativității și identității naționale, iar ia ocupă un loc central în acest context. Mai mult ...

Dan Grecu, arhitectul succesului gimnasticii românești

Dan Grecu, arhitectul succesului gimnasticii românești

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

Denumit cu mândrie „stăpânul inelelor” datorită performanțelor sale remarcabile la acest aparat, Dan Grecu rămâne o legendă vie a gimnasticii ...

Campanie TVR în sprijinul românilor afectaţi de inundaţii

Campanie TVR în sprijinul românilor afectaţi de inundaţii

publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2024

TVR lansează campania de ajutorare „Împreună facem bine” (WhatsApp la numărul 0731.355.775) pentru a sprijini persoanele afectate de inundațiile ...