loader
Foto

Concursul Internațional de Pian „Dinu Lipatti”, la Craiova | VIDEO

Filarmonica „Oltenia” din Craiova găzduiește, pentru prima dată, un eveniment cultural de însemnătate: Concursul Internațional de Pian „Dinu Lipatti”.

 

Organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova și Fundația Culturală Pro Arte, concursul se desfășoară până pe 27 septembrie, având scopul de a celebra memoria legendarului pianist și compozitor Dinu Lipatti, o figură emblematică a muzicii clasice românești.
.

.
La acest concurs au răspuns prezent un număr remarcabil de tineri pianiști din diverse colțuri ale lumii, dintre care 27 au fost aleși dintr-un total de peste 20 de țări. Aceștia vor evolua pe parcursul etapelor live ale competiției, iar doar 12 dintre ei vor avansa în semifinale.

Momentul de vârf al evenimentului va avea loc pe 27 septembrie, când finaliștii vor interpreta lucrări alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia”, dirijată de maestrul Ovidiu Bălan. Seara va culmina cu Gala Laureaților, unde se vor decerna premiile Dinu Lipatti.

Componența juriului întărește prestigiul competiției, fiind formată din personalități de renume ale scenei muzicale europene. Astfel, Concursul Internațional de Pian „Dinu Lipatti” nu doar că promovează excelența artistică, dar oferă și o platformă pentru afirmarea tinerilor pianiști, având potențialul de a deveni un reper important în peisajul cultural european.

Evenimentul îmbogățește oferta culturală a Craiovei și susține dezvoltarea talentelor emergente din domeniul muzical.

Logo

 
„Empatizez foarte mult cu pacienții.” Medicul Răzvan Ene, personalitate din elita medicinei româneşti, la „Brilliant”

Un dialog despre măiestrie în chirurgia ortopedică, despre ascensiune și forţa vindecătoare a empatiei, într-o ediţie „Brilliant”, cu Loredana ...

Un nou sezon a emisiunii "Biografii necesare - Secţiune prin atelier" începe de sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 10:00, numai la TVR Cultural.

La TVR Sport se dă fluierul de start pentru „Marile meciuri”

Cunoscutul jurnalist sportiv Ionel Stoica, alături de invitaţi din lumea sportului prefaţează, analizează şi, uneori, comentează meciurile ...