loader
Foto

Filme pentru copii, animaţii şi feerii cinematografice de sărbătoare

TVR 1 şi TVR 2 au programat, în această săptămână, programe speciale pentru cei mai tineri dintre telespectatori, dar şi pentru adulţii cu suflet tânăr care doresc, pentru câteva ore, să se bucure de cele mai frumoase basme ale copilăriei, aduse de actori cunoscuţi

 

Cel mai deştept şi neobişnuit căţel, vine la TVR2!

De acest Crăciun, simpaticul căţel Murphy, cu puteri telepatice, porneşte în cele mai tari aventuri - cu agenţi secreţi şi extratereştri. De-a lungul a trei zile minunate, copiii se întâlnesc la TVR 2 cu Murphy de la 9.30, astfel:

Miercuri, 23 decembrie, Un Crăciun cu peripeţii spune povestea lui Murphy, un căţel cu puteri telepatice, pe care indivizi fără scrupule îl folosesc pe post de armă secretă a guvernului. El reuşeşte să evadeze şi este găsit de doi fraţi, cu câteva zile înainte de Crăciun. Urmăriţi de FBI, elicoptere şi drone, copiii se transformă în adevăraţi eroi, pentru a-şi salva prietenul patruped.

UN CRĂCIUN CU PERIPEŢII (A DOGGONE CHRISTMAS – SUA, 2016)
Regia: Jim Wynorski
Cu: Dominique Swain, Rib Hillis, Lauren Parkinson
(oar_w460)

 

Joi, 24 decembrie, Un căţel la Hollywood ne invită să ne distrăm cu Murphy care s-a săturat să fie o vedetă de film exploatată de producătorii hollywoodieni. Aşa că îşi ia lumea în cap şi, din fericire, dă peste un grup de copii care vor avea grijă de el.

UN CĂŢEL LA HOLLYWOOD (A DOGGONE HOLLYWOOD – SUA, 2017)
Regia: Jim Wynorski
Cu: Jaret Sacrey, Walker Mintz, Sydney Thackray

(oar_w460)

Vineri, 25 decembrie, avem Un căţel detectiv – in film în care căţelul Murphy încearcă să dezlege un mare mister: originea talentului său telepatic. El este ajutat de câţiva copii cu talent de detectivi, dar situaţia devine periculoasă când detectivii amatori au de-a face cu agenţi secreţi şi cu... extratereştri.

UN CĂŢEL DETECTIV (A DOGGONE ADVENTURE – SUA, 2018)
Regia: Jim Wynorski
Cu: Dominique Swain, Kurt Yaeger, John Henry Richardson

(oar_w460)

 

Feerii cinematografice pentru toţi cei care au suflet de copil

Vineri, 25 decembrie, de la 16.30, la TVR 2, întreaga familie este aşteptată să se bucure de o feerie cinematografică nominalizată la Oscar: Condurul şi trandafirul: Povestea Cenuşăresei. În rolul prinţului îl vom revedea pe celebrul actor Richard Chamberlain. Filmul a fost nominalizat la premiile Oscar pentru coloană sonoră şi pentru melodia „The Slipper and the Rose Waltz.

În micul regat Euphrania, regele şi curtea sa au o singură dorinţă arzătoare: să-l vadă însurat pe prinţul Edward care, însă, visează la o mare iubire. În acelaşi timp, frumoasa Cenuşăreasa este silită de mama ei vitregă să devină servitoare în propria-i casă. Ca s-o consoleze, Zâna cea bună o trimite la balul regal, unde fata cucereşte inima prinţului Edward şi îşi pierde condurul... După îndelungi căutări, prinţul îşi regăseşte aleasa, dar care va fi soarta regatului dacă mariajul politic dorit de rege nu se va mai încheia?

CONDURUL ŞI TRANDAFIRUL: POVESTEA CENUŞĂRESEI (THE SLIPPER AND THE ROSE: THE STORY OF CINDERELLA – Regatul Unit, 1976). Regia: Bryan Forbes
Cu: Richard Chamberlain, Gemma Craven, Annette Crosbie, Eddie Evans

(oar_w460)

Tot în prima zi de Crăciun, la TVR1, de la 21.10, este programat filmul cu unul dintre cele mai frumoase basme: Frumoasa şi bestia, cu Lea Seydoux şi Vincent Cassel în rolurile principale. După ce i s-au scufundat vapoarele cu mărfuri, un negustor ruinat se retrage la ţară, împreună cu cei şase copii ai săi. Cea mai mică dintre fete se numeşte Belle, o tânără blândă, iubitoare şi plină de graţie. Într-o zi, negustorul se rătăceşte în pădure şi descoperă domeniul fermecat al unei Bestii înfricoşătoare, care-l condamnă la moarte pentru furtul unui trandafir din grădina sa. Simţindu-se vinovată, căci ei îi era destinat trandafirul, Belle hotărăşte să se sacrifice în locul tatălui ei. Dar la castel n-o aşteaptă moartea, ci o viaţă ciudată, în care se amestecă clipe feerice cu momente de spaimă şi tristeţe. Frumoasa fată şi Bestia se întâlnesc în fiecare seară la cină, învăţând să se îmblânzească reciproc şi să-şi deschidă inimile, în ciuda blestemului aruncat demult asupra Bestiei.

FRUMOASA ŞI BESTIA (LA BELLE ET LA BETE – Franţa, Germania, Spania, 2014)
Regia: Christophe Gans
Cu: Lea Seydoux, Vincent Cassel, Andre Dussolier, Eduardo Noriega(oar_w460)

Cele mai frumoase desene animate vin, în acest weekend, la TVR 1 şi TVR 2!

La TVR 2 sâmbătă, 26 decembrie, de la 8.10, copiii împreună cu Jim Hawkins, un adolescent rebel şi pierde-vară, pornesc la drum  spre Planeta comorilor, într-o adevărată odisee spaţială. Filmul este o adaptare science-fiction a romanului "Insula comorilor" de Robert Louis Stevenson. Vocile aparţin cunoscuţilor actori Joseph Gordon-Levitt, Emma Thompson şi Martin Short, iar filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cea mai bună animaţie.

PLANETA COMORILOR (TREASURE PLANET – SUA, 2002)
Regia: Ron Clements, John Musker

(oar_w460)

Şi TVR 1 a pregătit pentru sâmbătă dimineaţa două mari surprize. Prima, programată de la 9.15, aduce în premieră filmul de desene animate romanesc Eu nu vreau pe Marte! Este povestea extraordinară a aventurilor lui Țuțu până pe Marte și înapoi pe Pământ  - într-o animaţie care a câştigat, în acest an, Premiul special la Festivalul filmului pentru copii şi tineret WONDERFEST.

(oar_w460)

Aventura celor mici continuă, de la 9.50, cu a doua surpriză: filmul de animaţie: Războiul Stelelor: Războiul Clonelor. Acţiunea are loc după evenimentele din filmul "Războiul stelelor: Episodul II - Atacul clonelor". Anakin Skywalker şi ucenicul lui, Ahsoka Tano, sunt angajaţi de Jabba the Hutt să-l găsească pe fiul acestuia, care a fost răpit. Aventura îi conduce pe cei doi cavaleri Jedi pe planeta Teth, unde vor da piept cu contele Dooku şi alţi adepţi ai forţei întunecate.

RĂZBOIUL STELELOR: RĂZBOIUL CLONELOR (STAR WARS: THE CLONE WARS – SUA, 2008)
Regia: Dave Filoni
Voci: Matt Lanter (Anakin Skywalker), James Arnold Taylor (Obi Wan Kenobi), Tom Kane (Yoda)

(oar_w460)

Duminică, 27 decembrie, la TVR 2, de la ora 17.10, este programat filmul de animaţie Frumoasa şi Bestia – un excelent basm care are în palmares două premii Oscar, 3 premii Globul de Aur şi 5 premii Grammy.

Belle este o fată sensibilă şi iubitoare de cărţi, care visează la aventuri extraordinare, dincolo de satul micuţ în care trăieşte. Într-o zi, tatăl fetei, inventatorul excentric Maurice, se rătăceşte în pădure şi se trezeşte închis în castelul unei Bestii uriaşe şi înfricoşătoare. Ca să-şi salveze tatăl, Belle se oferă să-i ia locul, devenind prizoniera Bestiei, despre care va afla că este, în realitate, un prinţ metamorfozat de o vrajă malefică.

FRUMOASA ŞI BESTIA (BEAUTY AND THE BEAST - SUA, 1991)
Regia: Gary Trousdale, Kirk Wise
Voci: Paige O'Hara, Robby Benson, Angela Lansbury
(oar_w460)

Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...