loader
Foto

An școlar cu reguli noi pentru elevi

Anul școlar, care începe pe 9 septembrie, îi întâmpină pe elevi cu un nou calendar al examenelor naționale, cu 5 module, 5 vacanțe, camere de supraveghere și pedepse pentru cei care nu respectă regulamentele.

 

Aproape trei milioane de elevi sunt așteptați la școala luni, 9 septembrie. Cursurile se vor desfășura pe parcursul a 36 de săptămâni și vacanța de vară începe pe 21 iunie 2025.

Pentru două dintre module, durata va fi stabilită de fiecare unitate de învățământ. Iar vacanța de ski va fi decisă de fiecare inspectorat. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor termina anul școlar mai devreme. Examenele naționale vin cu schimbări.

(w882)

Cele mai importante modificări apar în ceea ce privește examenul de bacalaureat din 2025. Evaluarea competențelor este prevăzută să se desfășoare în lunile ianuarie-februarie, iar probele scrise vor începe de data de 10 iunie.

Prevederile din noul regulament școlar și din statutul elevului vor ajunge la părinți prin intermediul contractelor educaționale.

Aflați detalii despre calendarul examenelor, supravegherea video, notele la purtare și sancțiunile pentru cei care nu respectă regulamentele pe TVR INFO.

Info: calendar - www.edu.ro/structura_an_scolar_2024_2025

Foto: Shutterstock

Tag-uri: an școlar, elevi, examene

Logo

 
Roxana Zamfirescu: „Mi-a rămas în amintire Drăgaica din vremea copilăriei mele”

Tradiţiile ne dau rost şi suflet, ne spun cine suntem şi cum suntem.... Ce tradiţie credeţi că e tipic românească? I-am provocat pe prezentatorii ...

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

Împreună facem bine! –TVR face apel la umanitate

publicat: Joi, 19 Septembrie 2024

Televiziunea Română invită publicul larg, companii, autorităţi, ONG-uri să se alăture demersului umanitar.

Când ar trebui să mergem la doctor, dacă avem probleme cu somnul. Apneea, dușmanul tăcut din timpul nopții

Atunci când ne trezim obosiți dimineața, deși am dormit un număr suficient de ore, ori, dimpotrivă, ne luptăm frecvent cu insomniile, este ...