loader
Foto

Ciudățenii amoroase și alte istorii fanariote, la Iași

Emisiunea "Iaşii marilor iubiri" v-a propus o nouă ediție: Ciudățenii amoroase și alte istorii fanariote la Iași, într-un interviu realizat de Oana Lazăr cu scriitoarea Doina Ruști. Marți, 25 octombrie, ora 13.05, pe TVR3.

 

Unii oameni iubesc cuvintele, în sine. Ca pe niste ființe, în sine. Le caută rudele și călătoria dintr-o limbă într-alta, le plimbă înțelesul prin istorie și sapă la rădăcina lor până descoperă grăuntele primordial. E dincolo de cercetarea filologică, este pur și simplu dragoste, bucurie, vervă, nesațiu.

În acest fel iubește cuvintele Doina Ruști, scriitoare prolifică, autoarea unui nou imaginar românesc, pe dimensiunea unei fante istorice generoase si colorate: epoca fanariotă.

(w500) Ciudatenii

Din amor pentru cuvinte, din ispita de a fantaza și de a răstălmăci cronicile și documentele istorice, Doina Ruști face drumul înapoi către cuvintele noastre uitate.

Un savuros interviu exclusiv cu Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". Un nou sezon începe cu "Ciudățenii amoroase..." și amintiri neverosimile, care hrănesc literatura lumii de când lumea.

***

Director de imagine: Relu Tabără

Producător: Oana Lazăr

Studioul TVR Iași

Logo

 
“Punctul Critic”, ediție specială din zonele cele mai afectate de inundații, un duplex București-Galați

TVR1 transmite miercuri, 25 septembie, de la ora 18:30, o ediție specială a emisiunii „Punctul critic” dedicată situației din județele Galaţi şi ...

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

Istoria bijuteriei, la ”Locuri, oameni și comori”

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

Primele dovezi că omul se împodobea, vin de acum zeci de mii de ani, pe când bijuteriile erau șiraguri de scoici, de dinți de animale, ...

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

Investiţiile în patrimoniu atrag turiştii

publicat: Marţi, 24 Septembrie 2024

O nouă ediție ”Investiți în România!” dedicată patrimoniului național vă așteaptă pe TVR Internațional, marți, 24 septembrie, de la ora 21:00.