Cinci jurnaliști de la TVR vor participa la o serie de ateliere de formare și webinarii, organizate de Televiziunea Națională Bulgară (BNT)

TVR.RO | actualizat: Luni, 16 Septembrie 2024
Cinci jurnaliști de la TVR vor participa la o serie de ateliere de formare și webinarii, în septembrie și octombrie, organizate de Televiziunea Națională Bulgară (BNT) în cadrul proiectului „Investigații eco-jurnalistice: Marea Neagră și Dunărea în lumina reflectoarelor”, susținut de Journalismfund Europe.
Televiziunea Bulgara

Subiectele trainingurilor sunt legate de abordarea problemelor de mediu ale Mării Negre și fluviului Dunărea. Programul include sesiuni cu lectori internaționali și bulgari – experți de top în domeniile schimbărilor climatice, poluării transfrontaliere a apei, protecției mediului, managementului durabil al resurselor naturale, precum și noilor tendințe în jurnalismul de investigație.

(w640) Televiziun

Partea practică a celor două traininguri va oferi participanților posibilitatea de a obţine informații autentice despre problemele actuale cu care se confruntă oamenii care trăiesc de-a lungul coastelor Mării Negre și Dunării şi care sunt direct afectați de problemele de mediu din regiunile lor.

Proiectul va oferi, de asemenea, webinarii cu autori străini de investigații jurnalistice pe teme de mediu, care își vor împărtăși experiențele cu jurnaliştii participanţi.

 

Foto: bnt.bg