loader
Foto

Galerie foto

„China extremelor”, documentar în premieră la TVR 1

Ben Horton, fotograf la National Geographic, împreună cu trei exploratori chinezi, parcurg câteva zone mai izolate ale ţării şi interacţionează cu locuitorii care trăiesc în armonie cu natura. Vedem documentarul la TVR 1 miercuri, joi şi vineri, 25-27 august, ora 08.00.

 

Exploratorul şi fotograful National Geographic Ben Horton face echipă cu trei exploratori chinezi pentru a călători în zone extreme ale Chinei, în căutarea comunităţilor locale, care nu doar supravieţuiesc, ba chiar reuşesc să prospere. Echipa va fi pusă în situaţia de a testa tot ce ştie, de la scufundări până la căţărarea pe gheţari sau în peşteri pentru a reaprinde adevăratul spirit de aventură şi explorare. În fiecare episod, Ben face echipă cu exploratori chinezi curajoşi: Liu Yong – un alpinist, Dou Dou – un scafandru şi Liu Younbang – alpinist, căţărător pe munte – pentru a se aventura în fantasticul peisaj al Chinei. Vor da piept cu tot felul de terenuri, de la doline, cascade îngheţate şi mare deschisă, învăţând unul de la celălalt, de la mediul înconjurător, dar şi de la localnicii care numesc aceste locaţii extreme acasă. Vedem cele trei episoade ale documentarului „China extremelor” (EXTREME CHINA – producţie China 2019) la TVR 1 pe 25, 26 şi 27 august, ora 08.00.

(w882)

Siguniang

În primul episod, pe care telespectatorii îl pot urmări miercuri, 25 august, ora 08.00, la TVR 1, Ben Horton şi Liu Yong, unul dintre alpiniştii de top ai Chinei vor explora Siguniang, o zonă muntoasă de mare altitudine, aflată capătul Platoului Tibetan. Cu această ocazie, cei doi descoperă cum populaţia locală Jiarong din Tibet se adaptează şi suravieţuieşte în condiţiile aspre ale mediului de acolo. Călătorii se avântă spre principala provocare: o cascadă îngheţată masivă, de 4000 de metri. Ben şi Liu Yong se pregătesc să se caţăre şi să urce 300 de metri de apă îngheţată. Dar temperatura de -5 grade Celsius, condiţiile meteo şi altitudinea fac urcuşul foarte dificil. E nevoie de muncă de echipă şi determinare pentru ca perechea de exploratori şă dovedească zidul îngheţat, parte a expediţiei lor în China.

Hainan

În cel de-al doilea episod, difuzat de TVR 1 joi, 26 august, de la ora 08.00, Ben Horton şi exploratorul chinez Dou Dou documentează cultura locală a pescuitului şi descoperă lumea de sub ape din Hainan, ajungând în insule şi recife îndepărtate. Ben şi Dou Dou învaţă chiar o metodă de pescuit veche de un secol şi cercetează cultura populaţiei Tanka, o populaţie care locuieşte şi munceşte pe case plutitoare. Apoi ajung pe o insulă nelocuită, campează acolo şi documentează viaţa din adâncuri a recifelor din largul Hainan-ului.

Hanzhong - în subteran

De data aceasta, exploratorul şi fotograful National Geographic Ben Horton îl însoţeşte pe Abond, unul dintre alpiniştii de top ai Chinei, într-o expediţie prin cel mai mare grup de doline, în subteran, la Hanzhong. Acest grup este relativ neexplorat, fiind descoperit abia în 2016. Cei doi călătoresc în necunoscut, coboară în subteran la 180 de metri, într-una dintre doline, pentru a vedea şi a ne arăta peşterile subterane. Trebuie să se ferească de căderi de pietre, să treacă prin râuri subterane şi tuneluri strâmte pentru a afla cele mai ascunse secrete ale naturii. Mai multe aflăm în episodul de vineri, 27 august, ora 08.00, la TVR 1.

Logo

 
Țăst Show – Storceag de cegă și tocăniță de mistreț, la Runcu | VIDEO

Emisiunea "Țăst Show" de la TVR Craiova ne oferă o incursiune delicioasă în gastronomia tradițională românească, cu un episod dedicat ...

Ziua Națională a Vinului: O sărbătoare a tradiției și calității | VIDEO

„Vinul nostru uimitor de bun” este sloganul sub care se va desfășura, în acest an, Ziua Națională a Vinului din Republica Moldova, un eveniment ...

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

1944, anul de răscruce din istoria Iașului | VIDEO

publicat: Duminică, 22 Septembrie 2024

Anul 1944 reprezintă un moment crucial în evoluția orașului Iași, un an marcat de devastarea și transformările profunde cauzate de conflagrația ...