loader
Foto

De ce ne certăm în familie?

RECOMANDARI

De ce apar certurile în familie? Cum le soluționăm și ce ne ajută să le traversăm cu bine? Care sunt urmările pe care le pot avea conflictele repetate? Este sănătos să evităm confruntările, într-o tăcere plină de frustrare, sau le putem transforma în instrument de îmbunătățire a echilibrului din familie?  

 

8 din 10 români spun că banii constituie cea mai importantă sursă de conflict în cuplu, iar 60% dintre cei chestionați într-un studiu realizat recent susțin că discuțiile despre finanțe sunt incomode. Gelozia, educația copiilor, modul de împărțire a treburilor casnice, ingerințele părinților sau rudelor în deciziile de cuplu sunt și acestea motive frecvente de dispută. Statisticile arată că rata divorțurilor este în continuă creștere în multe țări, iar numeroase cereri de consiliere maritală sunt legate de astfel de neînțelegeri în cuplu.

(w882)

Într-un alt studiu, peste 50% dintre cuplurile intervievate au recunoscut că s-au certat cel puțin o dată pe săptămână, iar mai mult de 30% dintre divorțuri apar din cauza unor neînțelegeri și conflicte nerezolvate. Într-un moment din evoluția societății în care familia și armonia acesteia sunt mai importante decât niciodată, este momentul să identificăm și să ne explicăm principalele puncte critice pe care le are de depășit familia modernă.

Este esențial să știm când să ne oprim într-o ceartă și să căutăm modalități de a dezamorsa tensiunile într-un mod constructiv.

Bogdan Muzgoci şi Maria Chiriță a discutat despre acest subiect cu prof. univ. Elisabeta Stănciulescu, sociolog, și Iulian Băbătie, psiholog, în ediția ”Punctul critic” redifuzată la TVR 1, miercuri 4 septembrie, de la ora 18:30.

Foto: 1.Pixabay

*Ediția s-a difuzat în premieră luni, 20 mai 2024

 
Documentarul de sâmbătă seară, în premieră la TVR INFO: „Yalta - pacea imposibilă”, producţie Franţa 2024

La TVR INFO, seara de sâmbătă este dedicată documentarelor care ne prezintă fapte istorice din perioada recentă ori din trecut. Pentru a ne ...

Standardul înalt – motorul real al performanței sportive, nu al presiunii

În sportul de performanță, înțelegerea corectă a conceptului de „standard înalt” poate face diferența între progres real și epuizare psihică.

Paște în Bucovina | VIDEO

Paște în Bucovina | VIDEO

publicat: Vineri, 04 Aprilie 2025

În tumultul cotidian, marcat de agitația traficului, incertitudinile meteorologice și alte provocări ce alimentează știrile, nevoia de o evadare ...