loader
Foto

Cât verde mai avem în România și cum salvăm ce a mai rămas?

RECOMANDARI

Poluarea ne pune viața în pericol! Mii de oameni mor prematur în fiecare an din cauza poluării aerului. Cu toate acestea, pădurile din ce în ce mai puține pe care le mai are țara noastră sunt de ani de zile ținta defrișărilor ilegale.

 

Aflăm prin intermediul platformei centuraverde.roBucureștiul este a doua cea mai poluată capitală din Uniunea Europeană, înregistrând și cel mai mare cost social cauzat de poluare, cu o pierdere anuală de 6,35 miliarde EUR.

Iar dacă ne raportăm la spațiul verde pe cap de locuitor, capitala noastră este poziționată pe ultimul loc în UE: Cu aproximativ 7-9mp suntem departe de cei 26 mp, cât ar trebui să avem potrivit legislației naționale.

Căutăm împreună soluții pentru a reduce poluarea și pentru a proteja pădurile, pentru a împăduri și reîmpăduri suprafețele, pentru a conserva biodiversitatea.

Sâmbătă, 8 martie, de la ora 18:00, Mădălina Dobrovolschi vă invită să urmăriți o ediție Ţară, ţară, cine eşti?, în care îi va avea ca interlocutori pe Alex Găvan – alpinist, conservaționist, fondator Platforma civică Împreună pentru centura verde și pe Mihai Diac – fondator Asociația Codrii Iașilor.

***

“Țară, țară, cine ești?” aduce în prim plan oameni care găsesc soluții funcționale pentru comunități şi prezintă soluții care, dacă ar fi multiplicate la nivelul întregii societăți, ar ameliora imaginea României.

Emisiunea propune o perspectivă inedită pe piața media din România, aceea a jurnalismului bazat pe soluții, pentru că, deși pornește de la statistici negative, în care România nu arată deloc bine, emisiunea aduce în studio oameni care construiesc și implementează soluții.

Moderator Mădălina Dobrovolschi

Producător Ioana Mureşan

***

Foto: Shutterstock/Dezastru ecologic. Defrișări/ Colaborator pentru foto MantasVD

Info: centuraverde.ro

 

 
România nu-și mai poate reabilita criminalii de război, a decis CEDO în 2024. Cum a rămas hotărârea doar pe hârtie

În primăvara anului trecut, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) stabilea că România nu mai poate reabilita memoria criminalilor de ...

4 premii Oscar şi 4 premii Globul de Aur pentru filmul „Reţeaua”. Marţi, la „Telecinemateca”, pe TVR 1

Considerat pe scară largă drept unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată, „Rețeaua”, „o satiră clasică a anilor 1970, excepţional ...

"Marea de la munte"

publicat: Marţi, 25 Februarie 2025

România s-a transformat într-un regat de gheaţă după valul de aer polar care a cuprins teritoriul ţării noastre. La Întorsura Buzăului au fost ...