loader
Foto

Galerie foto

“Câştigă România!”, cifrele unui sezon de nota 10

Începând din 6 iunie, telespectatorii TVR 2 pot urmări, de luni până joi, de la ora 11:00 și de la ora 22:00, reluarea sezonului cu numărul nouă, "Câștigă România".

 

După joaca de Ziua Copilului, joi, 2 iunie,  Virgil Ianţu a anunţat ultima ediţie a sezonului din cel mai popular concurs marca TVR 2, “Câştigă România!”.

Aşa cum anticipam, sezonul cu numărul 10 al show-ului prezentat de Virgil Ianţu a fost unul al performanţelor. Marele Premiu “Câştigă România!” a fost revendicat de concurentul Dorin Ioan Rus în doar câteva ediţii, iar până la final Virgil Ianţu era aproape gata să ofere şi cea de-a doua maşină.

(w882)

Concurenta Cornelia Florea, licențiată în Geografie, cu un masterat în Etnologie, Antropologie culturală și Folclor și un doctorat despre comunitățile minerești din Valea Jiului, a participat în opt ediţii din cele zece care i-ar fi adus marele trofeu „Câştigă România!”. După Magdalena Iurescu, tânăra nevăzătoare care a devenit prima femeie şi cea mai tânără concurentă care a câştigat marele premiu al emisiunii „Câştigă România!“, în cel de-al patrulea sezon, Cornelia Florea este prima femeie care ajunge atât de departe în concursul de cultură generală pe teme despre ţara noastră.

(w882)

Performanţele nu se opresc aici, pentru că cel de-al zecelea sezon “Câştigă România!” este cel în care s-au folosit aproape 2000 de întrebări, mai multe decât în sezoanele de până acum.

“Câștigă România este un format care s-a născut practic sub ochii noștri. Nu știam unde va duce acest drum, care vor fi situațiile cu care ne vom confrunta, care va fi volumul datelor utilizate. Am ajuns la un număr impresionant de întrebări folosite: peste 20000 în total, aproape 2000 doar în acest al 10-lea sezon”, spune Catalina Filip, Quiz Manager „Câștigă România”.

Despre volumul impresionant de informaţie, dar şi despre provocarea de a face parte din echipa concursului de cultură generală, Catalina Filip, Quiz Manager „Câștigă România” a mai spus: „E dificil, dar și frumos pentru echipa de jurnaliști care lucrează la realizarea întrebărilor. Dificil pentru că emisiunea, prin concepul ei, apelează la un volum enorm de informații transformate în întrebări, care prin construcția lor, prin modalitatea de formulare a răspunsurilor, trebuie să incite, să stârnească interesul, curiozitatea. Vrem ca și telespectatorii să joace alături de concurenții din platou. Și acest lucru se întâmplă, citind mesajele permanente care sosesc pe toate canalele noastre de comunicare. Cea mai frumoasă parte în conceperea întrebărilor ține de documentare și încercarea de a descoperi permanent informații noi. Apoi urmează o serie de reguli și criterii de care se ține cont până când informația capătă forma unei întrebari. Interesul în realizarea întrebărilor este mare, mulți dintre telespectatori sau concurenți dorind să contribuie la conținutul emisiunii”.

(w882)

Începând din 6 iunie,  telespectatorii TVR 2 pot urmări, de luni până joi, de la ora 11:00 și de la ora 22:00, reluarea sezonului cu numărul nouă, "Câștigă România".

(w882)

Logo

 
Ilinca Nazarie, jurnalist TVR: Cel mai dureros e când oamenii te trag de mână și spun „Haideți să vă arătăm.... că nu mai avem nimic!”

O rupere de nori fără precedent aducea, în noaptea dintre 13 și 14 septembrie, urgia în satele din județele Galați și Vaslui. După ce au căzut ...

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

Toamnă bogată pentru Iuliana Tudor, la TVR

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Vedeta pregătește o gală aniversară pentru a sărbători 25 de ani de televiziune, pentru perioada sărbătorilor. Mari spectacole de folclor, ...

Medici care schimbă lumea

Medici care schimbă lumea

publicat: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024

Lucrările științifice realizate de acad.prof.dr. Anca Ligia Grosu au deschis drumuri pentru radioterapii personalizate, de mare precizie, care ...