loader
Foto

Cântecul moldovenesc, redescoperit prin artistul Mitriță Crețu

TVR Folclor îl omagiază cu ocazia zilei sale de naștere cu emisiuni dedicate apreciatului interpret

 

Originar din satul Popeni, județul Vaslui, Mitriță Crețu a crescut într-o familie numeroasă, iar pasiunea sa pentru muzica populară s-a conturat de la o vârstă fragedă.

Formarea sa muzicală a început la Școala Populară de Artă din București, unde a fost îndrumat de profesori renumiți.

Debutând la Radiodifuziunea Română în urmă cu aproape 40 de ani, cariera i-a fost marcată de colaborări cu mari dirijori și ansambluri, precum „Rapsodia Română”.

Albumele sale rămân o contribuție aparte în folclorul românesc.

Mitriță Crețu a avut o prezență notabilă și la TVR, unde a fost apreciat în emisiuni precum „Tezaur Folcloric” pentru interpretări deosebite și o ținută impecabilă.

(w882) Tezaur Fol

Una dintre piesele sale cele mai iubite de public este „La fântâna cu teicuță”.

TVR Folclor îl serbează cu ocazia zilei sale de naștere, oferindu-ne șansa de a ne bucura din nou de cântecele sale pline de autenticitate și de dragostea lui pentru tradiția moldovenească.

Sursa: TVR FOLCLOR, Tezaur Folcloric

Sursa foto: Tezaur Folcloric TVR

 

 

Logo

 
Simona Podaru – „Cel mai implicat părinte”

Simona Podaru – „Cel mai implicat părinte”

publicat: Joi, 24 Octombrie 2024

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 25 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi ...

Raimonda Boian – „Hrană pentru trup... și suflet”

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 25 octombrie, de la ora 18.15, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi ...

România, fruntașă la consumul irațional de antibiotice. De ce nu ar trebui să luăm niciodată antibioticele „după ureche”

România se menține pe primele poziții în topul european al țărilor cu cel mai mare consum de antibiotice, iar administrarea irațională a acestora ...