loader
Foto

Canotoarea Simona Radiș

RECOMANDARI

Descoperită la vârsta de 14 ani de antrenorul George Bulie, Radiș a început să se facă remarcată în canotajul de performanță după ce a fost legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București în 2013.    

 

De la descoperirea sportului la 14 ani, la aurul olimpic și medaliile mondiale: povestea unei campioane remarcabile.

Simona Radiș este născută pe 5 aprilie 1999, în Botoșani.

Încă din primele sale participări internaționale, Radiș a arătat un potențial extraordinar. În 2019, a câștigat medalii de vicecampioană europeană și mondială, împreună cu colega sa Ancuța Bodnar.

Aceste realizări au fost urmate de o performanță istorică la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, unde a câștigat prima medalie olimpică de aur în canotaj pentru România, după 13 ani.

În 2020, a fost recunoscută ca Steaua în ascensiune de Federația Internațională de Canotaj și a fost desemnată Cel mai valoros sportiv al CSA Steaua București.

(w882)

Anul 2022 a fost unul foarte bun pentru Radiș, având realizări excepționale atât la dublu vâsle, cât și la 8+1, câștigând aurul atât la Campionatele Europene, cât și la cele Mondiale, și devenind astfel una dintre cele mai strălucite figuri ale canotajului românesc.

În 2024, la Olimpiada de la Paris, a obținut locul 2 la proba de dublu vâsle (2x) și locul 1 la opt rame cu cârmaci (8+), iar la Campionatele Europene de la Szeged de anul acesta, din Ungaria, a câștigat locul 1 la opt rame cu cârmaci și locul 3 la dublu vâsle.

În interviul pe care îl oferea Irinei Păcurariu la emisunea Forța unui vis la TVR, Simona spunea că “deși au fost momente grele, am reușit să le gestionăm”.

Sursa: COSR si TVR

 

 
Motivația în sportul de performanță: cheia care face diferența

În sportul de performanță, motivația nu este un impuls de moment, ci un combustibil constant care trebuie alimentat zilnic, la fiecare ...

Probleme pentru economia verde bazată pe hidrogen | VIDEO

Proiectul Hidrogen, în contextul tranzițiilor a economia verde, poate crea, până în 2050, 300 de milioane de locuri de muncă la nivel global. ...

Interzicerea petardelor, o soluție? Ce variante avem și ce spun actorii implicați

Este interzicerea petardelor o soluție pentru a scăpa de numărul mare de copii răniți și animale terorizate? Valentina Rujoiu, doctor în ...